Komentara: 3
Pregleda: 3586

"Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima

16.11.2012. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
Lekari „Kuće zdravlja“ juče su na Otvorenom univerzitetu održali predavanje na temu „Dijabetična retinopatija“ članovima Udruženja dijabetičara. Takođe, članovi su imali priliku da popuno besplatno prekontrolišu stanje svog vida, kao i tromesečni šećer.
"Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima

Ova akcija imala je za cilj da ukaže na značaj prevencije stanja vida kod osoba obolelih od dijabetesa.

Dijabetes je podmukla i veoma ozbiljna bolest koja postepeno dovodi do oštećenja svih krvnih sudova, pa time i krvnih sudova očnog dna, što može dovesti do gubitka vida. Pregledima očnog dna i predavanjem na temu dijabetične retinopatije, oftlamološki tim „Kuće zdravlja“ želeo je da skrene pažnju na neophodnost posete oftalmologu neposredno nakon saznanja o povišenom nivou šećera u krvi.

Labaratorija „Kuće zdravlja“ prisutnim članovima Udruženja dijabetičara omogućila je kontrolu tromesečnog šećera. Ova analiza predstavlja dobar pokazatelj da li se i koliko pacijent pridržavao propisane terapije u roku od 3 meseca.

U Srbiji je registrovano preko 600 000 obolelih od šećerne bolesti. U Udruženju dijabetičara Subotica kažu da na svaku osobu obolelu od dijabetesa, dolazi još jedna koja ne zna da boluje od ove bolesti.

"Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima

"Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima

Izvor: RTV Yueco
"Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima "Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima "Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima "Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima "Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima "Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima "Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima "Kuća zdravlja" organizovala besplatne preglede dijabetičarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3586
Povezane teme

dijabetes

kuća zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.