Komentara: 31
Pregleda: 6998

Kroz Kelebiju svakodnevno prolazi 100-150 migranata

18.09.2020. u 11:20h
Izvor: RTV Pannon
Po rečima meštana Kelebije, migranti uveče odlaze prema granici, a danju kada ih mađarska granična policija uhvati i deportuje, oni se vraćaju u smeru Subotice i skrivaju se u šumi i napuštenim zgradama, i odlaze u prodavnice u naselje radi nabavke.
Kroz Kelebiju svakodnevno prolazi 100-150 migranata

Veća grupa migranata čekala je u četvrtak popodne na jednom od autobuskih stajališta na Kelebiji, u blizini granice. Želeli su doći do Subotice, a odatle do Sombora, zato što su već nekoliko puta pokušali ilegalno preći granicu na delu srpsko-mađarske granice na severu Bačke, ali su ih mađarski graničari svaki put uhvatili i deportovali. S obzirom da nisu imali ni masku za lice ni novac, vozač gautobus ih nije želeo pustiti u vozilo.

Stanovnici Kelebije kažu da se boje nepozvanih gostiju.

- Mi se bojimo za decu. Imam malu unuku, ona mi dođe, uvek ih se bojimo, jer uvek nešto viču, ovde viču, razgovaraju, a onda nastave, uvek otkinu voće sa drveća - rekla je Verona Mezei.

Većina ilegalnih migranata dolazi iz Sirije ili Alžira, a odredište im je obično Nemačka. Tamo ide i Bilal iz Alžira.

- Proveo sam sedam meseci u Bosni, koja je problematična zemlja za migrante i sve ostalo. Ovde smo u Srbiji 2 dana, Srbija je puno bolja - rekao je kratko Bilal, objasnivši tom prilikom da je dva puta pokušao da pređe preko mađarske granične linije, oba puta neuspešno, a želja mu je da ode prvo u Austriju, zatim u Nemačku.

Ima onih koji su mađarsku graničnu ogradu pokušali već više od deset puta preskočiti i rekli su da neće odstupiti, cilj im je Evropska unija po svaku cenu.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 6998
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.