Komentara: 40
Pregleda: 21433

Krivične prijave maloletnicima za vršnjačko nasilje, ali i devojci koja je snimala

01.02.2019. u 19:30h
Izvor: Subotica.com
Krivične prijave maloletnicima za vršnjačko nasilje, ali i devojci koja je snimala

Subotička policija saopštila je večeras da je podnela krivičnu prijavu protiv dvojice maloletnika zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Kako se navodi, sumnja se da je 17-godišnjak, u incidentu koji se dogodio sredinom januara, pretio drugom maloletniku, dok se drugi 15-godišnjak tereti da ga je fizički napao.

Da podsetimo, na društvenim mrežama u četvrtak prepodne pojavio se snimak na kojem se vidi da grupa maloletnika u parku kod Katedrale verbalno i fizički uznemirava vršnjaka. Na snimku se vidi kako u grupi od 6-7 maloletnika jedan od njih snažno nogom udara u glavu momka koji je sedio na klupi, a koji na isto nije reagovao, samo je spustio glavu. Policija je odmah po saznanju za snimak preduzela radnje iz njihove nadležnosti i identifikovala osobe direktno povezane sa ovim slučajem

Kako se dalje navodi, protiv sedamnaestogodišnje devojke koja je ceo događaj snimila, a potom i objavila, policija je podnela krivičnu prijavu za krivično delo neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka.

Od momenta objave snimka na društvenim mrežama, gde se jasno vidi opisano nasilje ali i lica maloletnika, pršti od komentara u kojima uglavnom preovlađuju komentari nasilnog karaktera, tek poneki glas razuma i racionalni izraz mišljenja. Ono što najviše zabrinjava je što bi mnogi želeli da preuzmu stvar u svoje ruke, po principu oko za oko - zub za zub, bez uvida u pravo stanje, uz gomilu nepoznanica i to samo, uslovno rečeno samo, na osnovu snimka nasilja među vršnjacima.

Neko bi rekao da je dovoljno osuditi ovo i ovakvo vršnjačko nasilje, apelovati na nadležne da urade svoj posao - pronađu i kazne vinovnike, ali nažalost mnogi su, ispostavilo se, barem kroz komentare, težili ka nasilnijim rešenjima pa se postavlja pitanje da li odrasli takvim izlivima verbalne agresivnosti daju dobar primer mladima, koji su svakako i sami zainteresovani za ovaj slučaj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 40
Pregleda: 21433

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.