Komentara: 30
Pregleda: 9464

Krivična prijava protiv bivše predsednice MKK "Spartak" zbog sumnje u nenamensko trošenje

26.03.2018. u 16:53h
Izvor: Subotica.com
Tužilaštvo je podnelo krivičnu prijavu protiv Josipe Ivanković zbog sumnje da je, rukovodeći Muškim košarkaškim klubom "Spartak" tokom 2016. i 2017. godine, nenamenski potrošila 430.923 dinara
Krivična prijava protiv bivše predsednice MKK "Spartak" zbog sumnje u nenamensko trošenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv, Josipe Ivanković, bivšeg odgovornog lica Muškog košarkaškog kluba „Spartak“ iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ona je, kako se sumnja, tokom 2016. i 2017. godine sa računa Kluba, na osnovu gotovinskih računa iz ugostiteljskih objekata, podigla 430.923 dinara iako po Statutu kluba na to nije imala pravo.

Sredinom januara 2018. godine u svom prvom obraćanju javnosti nakon izbora na funkciju predsednika MKK "Spartak", Dušan Marjanović, naglašavajući nasleđenu izuzetno tešku finansijsku situaciju u klubu najavio je da će Nadzorni odbor kluba podneti krivičnu prijavu protiv bivšeg rukovodstva, zbog nenamenskog trošenja novca iz budžeta Kluba.

U pisanom saopštenju dostavljenom medijima istog dana, Josipa Ivanković, negirala je optužbe, uz komentar da je klub vođen "domaćinski", te da je u njihovom mandatu sve čisto.

- Smatram da će nadležne institucije odraditi svoj posao i dokazati da je Košarkaški klub ,,Spartak", dok sam bila na čelu istog, vođen pažnjom dobrog domaćina što se reflektovalo kroz rezultate koje je Klub postizao. Žao mi je što moji naslednici, sadašnje rukovodstvo, svoje loše rezultate i nesposobnost vođenja ozbiljnog kluba pokušava prikriti blateći prethodnike. - saopštila je tada Ivanković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 dana
Komentara: 30
Pregleda: 9464

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.