Komentara: 35
Pregleda: 6263

Kredit za nove gradske autobuse, plate vozačima bi od marta mogle da idu na gore

27.02.2019. u 08:15h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada juče je usvojila Odluku o zaduživanju Javnog preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans“ pomoću koje će se javni prevoznik podići kredit od 1,26 miliona evra za kupovinu novih autobusa. Najavljeno je i podizanje plata vozačima.
Kredit za nove gradske autobuse, plate vozačima bi od marta mogle da idu na gore

Kredit će biti uzet na period od sedam godina radi finansiranja kupovine deset novih autobusa za javni gradski i prigradski saobraćaj. Direktor prezudeća je najavio povećanje plata vozačima za mesec mart.

Diskusija o zaduživanja „Subotica-transa“ pokrenula je aktuelnu temu nedostatka vozača i pitanje ko će te autobuse uopšte da vozi.

- Ovo pokazuje da budžet grada nema kapacitete da obezbedi obrtna sredstva i u ovoj situaciji to je samo kupovina vremena. Bilo bi dobro kada bi iskoristili političke veze i iz republičkog budžeta obezbedili 120 miliona dinara za kupovinu autobusa – smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu. – Grad ništa nije preduzeo da se reši pitanje nedostatka vozača, da se ljudima povećaju plate za bar deset hiljada dinara i da se motivišu da ostanu. Umesto toga, napunile su se kancelarije partijskim ljudima.

Odgovarajući na kritike, Aleksandar Aleksić, direktor „Subotica-transa“, podsetio je bivšeg gradonačelnika da je u njegovo vreme Grad preduzeću dugovao oko 60 miliona dinara.

- Ovo je prvi put da je grad stao iza preduzeća. Nije tačno da republika pomaže gradski prevoz u Beogradu, već to čini Grad Beograd. U pravu ste da nije pravo vreme za investiciju, ona je trebala da se desi mnogo ranije – poručio je Aleksić za govornicom. – Vozači iz preduzeća odlaze od 2015. godine i to može vrlo lako da se proveri.  Nijedna država istočne Evrope ne može da se meri sa nemačkim platama i standardom. Situacija sa vozačima se popravlja, nadam se da ćemo moći da podignemo plate, iskreno, možda već tokom marta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 6263
Povezana vest
Povezane teme
Suboticatrans jene maglai autobus krediti za autobuse nabavka autobusa novi autobusi aleksandar aleksić autobuski prevoz
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.