Komentara: 1
Pregleda: 3632

Kraj školske godine za osnovce

15.06.2012. u 15:07h
Izvor: RTV City
Za učenike od prvog do sedmog razreda osnovnih škola danas se završava drugo polugodište, a od ponedeljka im zvanično počinje raspust.
Kraj školske godine za osnovce

Srednjoškolci idu u školu do 22. juna. Učenici osmog razreda, koji su se raspustili krajem maja, sledeće nedelje polažu završni ispit, malu maturu. Test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, biće 18. juna, a iz matematike 19. juna, od deset do 12 sati. Ove godine polovina zadataka biće nepoznata, 25 odsto pitanja su iz zbirki, dok će 25 procenata biti takođe poznati zadaci, ali sa izmenjenim redosledom odgovora ili sa izmenjenim brojevima u odnosu na zadatke iz zbirki. Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je u petak da nisu tačne informacije da će se tokom polaganja male mature na testovima iz srpskog jezika priznavati i oni odgovori iz književnosti koji nisu pravopisno i gramatički pravilni.

“Takvo uputstvo uopšte ne postoji. Pravilnik je jasan: biće 20 zadataka iz srpskog i 20 iz matematike, ukoliko bude bilo pitanja povezanih sa pravopisom biće potpuno jasna”, rekao je Obradović Radiotelevizji Srbije.On je naveo da će najveći broj pitanja biti takvog karatera da će se odgovori na maloj maturi zaokruživati, povlačiti ili povezivati.
Spekulacije o pravopisu su potekle na osnovu izjave tri profesora, ali to ne piše u uputstvu, naveo je Obradović.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3632
Povezane teme

srednjoškolci

osnovna škola

srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.