Komentara: 8
Pregleda: 5528

Krađa saobraćajnih znakova ugrožava učesnike u saobraćaju

05.05.2014. u 16:09h
Izvor: RTV Yueco
Krađa saobraćajnih znakova u Subotici poslednjih godina je uzela maha, zbog čega je često ugrožena bezbednost na putevima. Lokalna sampouprava je ove godine izdvojila dva miliona dinara za postavljanje novih i zamenu oštećenih saobraćajnih znakova. Naročito je opasno kada je u pitanju kradja saobraćajne signalizacije kojom se vozačima ukazuje da nailaze na put sa pravom prvenstva prolaza. To su znakovi „stop“ i „obrnuti trougao“.
Krađa saobraćajnih znakova ugrožava učesnike u saobraćaju

Savesnim vozačima su svakodnevno životi ugroženi zbog krađe saobraćajne signalizacije na putevima. Pored toga, problem je neodržavanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

U petak uveče se dogodila saobraćajna nezgoda  na raskrsnici puteva Majšanski put i 51. Divizije, jer saobraćajni znak nije postavljen na mestu gde je trebalo. Prema mišljenju profesionalnog vozača trebalo bi da se uvede red u saobraćaju, a na mestu gde se dogodila nesreća bilo bi bolje da se postavi semafor.

U gradskoj Komisiji za bezbednost saobraćaju u gradu objašnjavaju imaju milionske štete zbog krađe saobraćajnih znakova. Pooštrene su mere zbog krađe znakova, ali na žalost za sada niko nije odgovarao zbog krađe saobraćajne signalizacije.

Direkcija za izgradnju grada za sada podnosi krivične prijave protiv N.N. lica. Počiniocima trebalo bi  da se izriču  strožije kazne, kako bi se ova opasna pojava prekinula.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5528

Povezane vesti

Povezane teme

krađa

saobraćaj

bezbednost u saobraćaju

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.