Komentara: 0
Pregleda: 1885

Košarkašice Spartaka poražene od Vrbas Medele (64:76)

26.02.2017. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Košarkašice Spartaka poražene su juče u Subotici od ekipe Vrbas Medele rezultatom 64:76. U narednom kolu "golubice" odmaraju pošto neće igrati meč sa Vojvodinom koja je odustala od takmičenja.
Košarkašice Spartaka poražene od Vrbas Medele (64:76)

U okviru 20. kola Prve lige Srbije za žene Spartak je upisao 12 poraz iz 20 utakmica, ali ipak zadržao mesto na sredini tabele, u sigurnoj zoni.

Bolje otvaranje meča imale su "golubice", ali sredinom prve četvrtine gošće preuzimaju inicijativu i serijom 12:2 preokreću rezultata i prave prvu veću zalihu. Raspoložene gošće su nastavile u sličnom ritmu i u drugoj četvrtini i već posle pet minuta imale su +16.

Nagoveštaj buđenja Subotičanki bio je sredinom treće četvrtine kada su gošće malo popustile i u odbrani i u napadu, a Spartak je taj prazan hod iskoristio da priđe na -6 čime je ishod ovog meča ponovo vraćen u rezultatsku neizvesnost.

U četvrtu deonicu Vrbas je ušao sa +10 (55:45), tinjala je nada da će "golubice" smoći snage da odvedu meč u egal, pa onda i u neizvesnu završnicu, ali nisu se dale gošće koje su u 37 minutu otišle na +20 i time su praktično odagnale sve sumnje o pobedniku ovog duela.

Ekipa Spartaka je u poslednja dva minuta uspela samo da ublaži poraz za konačnih 64:76, po četvrtinama 13:20, 16:21, 16:14, 19:21.

U redovima "golubica" najefikasnija je bila Vidović sa ubačenih 19 poena, dok je Pavlov upisala 14 uz pet uhvaćenih lopti. Najbliža dvocifrenom broju poena bila je Suturovića koja je stala na 9, uz 5 asistencija.

U narednom kolu ekipa Blagoja Ivića odmara pošto je njihov red da zabeleže pobedu za "zelenim stolom" i prisvoje bodove iz duela sa Vojvodinom koja je još na početku sezone odustala od takmičenja.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigraju još dva kola, a Spartak je svoju brigu za opstanak u ovom rangu takmičenja još ranije prebrinuo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1885
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

ženska košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.