• Pregleda: 1318

Košarkašice Spartaka 8. na kraju sezone

Košarkašice Spartaka 8. na kraju sezone

Košarkašice Spartaka poražene su u poslednjem 22. kolu Ženske košarkaške lige Srbije od ekipe Radivoj Korać iz Beograda rezultatom 74:48. Smanjena rotacija Spartaka nijeimala odgovor na kvalitet i iskustvo gošći koje su na kraju ostvarile lagan trijumf, kojim su pred početak playoffa osvojile prvo mesto ispred Crvene zvezde i Partizana.

Radivoj Korać je sa 7:2 otvorio susret, ali su domaće igračice polovinom četvrtine uspele da prednost smanje i imaju napad za izjednačenje koji nisu iskoristile. Radivoj Korać je imao odgovor u vidu serije od devet poena u nizu, što im je donelo prednost na kraju prve četvrtine 22:10.

Stečenu prednost iz prvih 10 minuta igre, gošće su bez problema dodatno uvećale u drugoj četvrtini, koja je završena sa 40:18.

Potpuni raspad igre Spartaka viđen je u trećoj četvrtini u kojoj je samo Jovana Veselinović pogađala za domaću ekipu. Radivoj Korać je kažnjavao sve propuste u odbrani za ogromnih 60:25.

U poslednjoj četvrtini domaće košarkašice uspele su da poprave igru u oba pravca, Veselinović i Pavlov su uz par dobrih poteza uspeli da istope visoku prednost gošći i da ublaže poraz.

Najefikasnija u domaćoj ekipi bila je Jovana Veselinović sa 14 poena, dok je isti učinak kod gošći imala Erak.

Spartakove košarkašice završile su sezonu na osmoj poziciji sa 9 pobeda i 13 poraza, što je veliki uspeh za ovaj mladi tim.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.