Komentara: 1
Pregleda: 3643

Košarkaši Spartaka u subotu protiv Dunava za Superligu

10.03.2017. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Pred košarkašima Spartaka sledi izuzetno važno gostovanje u kojem mogu praktično da reše svoje mesto među Superligašima. U duelu protiv Dunava "golubovi" imaju prvu meč loptu za izuzetan uspeh.
Košarkaši Spartaka u subotu protiv Dunava za Superligu

Uoči meča sa ekipom koju su Subotičani u prvom delu sezone dobili ubedljivo (93:74) javnosti su se obratili prvotimac Nemanja Miščević i trener Dušan Alimpijević.

Svoja očekivanja pred ovaj duel prvo je podelio krilni centar "golubova".

- Očekuje nas bitna utakmica, meč u koji možda staje čitava sezona. U boljoj smo situaciji od njih, dobro smo se pripremali za ovaj meč i sutra idemo na pobedu. Malo nas muči što u poslednje vreme nikako da se kompletiramo zbog povreda ali očekujem da će protiv Dunava svako od nas dati svoj maksimum i da ćemo staviti tačku na plasman u Superligu. - pozitivan je 24-godišnji krilni centar Subotičana

Subotičani u ovaj duel ulaze sa +19 i sa pobedom više, ali Alimpijević smatra da nema mesta kalkulisanju i da je izuzetno važno da se četvrta pozicija što pre "zacementira" kako bi u preostalih šest kola igrali rasterećenije, bezbrižnije.

- Pred nama je teška utakmica, veoma bitna za nas, sami smo sebe doveli u situaciju da na gostovanju moramo da odlučujemo o četvrtoj poziciji, uz sve to muče nas i problemi sa povredama, ali momci su svesni prilike koja nam se pruža i siguran sam da će biti na visini zadatka. - rekao je Alimpijević

Šef struke Spartaka istakao je da se već sada može reći da je iza njih odličan sezona, pored plasmana na završnicu Kupa Srbije tu je i realna prilika za plasman u Superligu, a to pogotovo dolazi do značaja kad se zna sa kakvim su se problemima susretali u ovih 19 kola.

- Sitne povrede koje nam se provlače iz nedelje u nedelju sprečavaju nas da odigramo svoje najbolje partije. Jelenića smo verovatno izgubili do kraja sezone (lom prsta leve ruke, gips) ali uveren sam da će ekipa protiv Dunava odigrati na kvalitetnom energetskom nivou i da ćemo već sutra ostvariti sjajan uspeh. - dodao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka u subotu protiv Dunava za Superligu

Po rečima Alimpijevića prednost od +19 neće igrati preveliku ulogu, pogotovo uzimajući u obzir da ekipa Dunava ima mnogo lakši raspored do kraja sezone i bilo kakva pobeda protiv je vrlo važna.

- Za razliku od prvog meča oni su se pojačali, a mi zbog povreda imamo kraću klupu. Oni igrači koji su u prvom meču dali važan doprinos u našoj pobedi sutra neće biti sa nama. Novi meč protiv Dunava dočekujemo u sasvim drugačijim okolnostima. - zaključio je šef struke Spartaka

Posle devetnaest kola Spartak ima 12 pobeda i 7 poraza, po pobedu više od prvih pratilaca Dunava i Mladosti. Prve tri pozicije su već zauzete, postoji mogućnost da se redosled promeni, a Subotičani su najozbiljniji konkurent, sa najrealnijim šansama da budu četvrti.

Duel Spartaka i Dunava igra se u subotu od 20 časova u Staroj Pazovi. Posle Dunava, slede dueli sa Dinamikom, Konstantinom, Borcem, Mladosti, OKK Beogradom i za kraj prvoligaškog takmičenja sa Napretkom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3643

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.