Komentara: 0
Pregleda: 3090

Košarkaši Spartaka u ponedeljak protiv Mladosti za Superligu

31.03.2017. u 14:45h
Izvor: Subotica.com
Pred košarkašima Spartaka je velika prilika da nadoknade sve što su do sada propustili i obezbede učešće u Superligi. Sledi gostovanje u Zemunu, "golubovi" ga čekaju sa velikim optimizmom i u odličnoj atmosferi.
Košarkaši Spartaka u ponedeljak protiv Mladosti za Superligu

Subotičani su u poslednjih 5-6 kola propustili više prilika da si obezbede sigurnu četvrtu poziciju koja vodi u Superligu, a posle velike pobede protiv Borca u sredu naredni duel protiv Mladosti je poslednja šansa da se kruniše sve ono dobro urađeno do sada.

Meč su najavili šef struke Dušan Alimpijević i prvotimac Đorđe Tresač.

- Nakon pobede protiv Borca došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Očekuju nas još tri kola, svaki naredni meč treba da odigramo maksimalno angažovano i motivisano, počevši od ove u Zemunu protiv Mladosti, koja će sigurno pokušati da se priključi borbi za tu četvrtu poziciju. Mislim da ova utakmica dolazi u odličnom trenutku, posle odlične partije protiv Borca, pokazali smo da možemo da odigramo veoma kvalitetno i na visokom nivou, u oba pravca. Svesni smo značaja ovog meča i znamo šta on donosi. Daćemo svoj maksimum. - rekao je Tresač

Košarkaši Spartaka u ponedeljak protiv Mladosti za Superligu

Šef struke Spartaka smatra da je previše šansi propušteno i da je naredni duel poslednja prava prilika da igrači sebe nagrade za dosadašnje rezultate. Alimpijević je istakao da je Spartak od starta sezone među četiri ekipe i da bi bila prava sportska tragedija da se tako nešto prokoca u poslednjih par kola.

- Za samo pet dana uspeli smo da izgubimo od poslednje plasirane ekipe, a zatim pobedili jednu organizovanu, ozbiljnu, po imenima možda i najjaču ekipu lige. Protiv Borca smo odigrali na jedan jedini pravi način, maksimalno angažovano i energetski jako. i to je pristup koji je izostao u meču koji je prethodio ovom jer mi nemamo pravo da protiv bilo koga štedimo energiju. Samo onda kada spremni da damo svoj maksimum onda možemo da budemo favorit. Utakmica protiv Mladosti dolazi posle odlične partije protiv Borca i u odličnom raspoloženju sa puno motiva odlazimo u Zemun - zaključio je Alimpijević istakao da njegova ekipa treba da nastavi na krilima dobre energije i da sebe nagradi za proliveni znoj tokom dosadašnjeg dela sezone.

U prvom ovosezonskom susretu ove dve ekipe Spartak je krajem 2016. godini savladao Mladost sa 85:63 i u toj komparaciji ima prednost od 22  poena, ali i pobedu više što je svakako značajnije.

Zdravstveni bilans je trenutno vrlo povoljan. Osim već ranije povređenih Lakete i Jelenića svi ostali su u punom radnom pogonu i konkurišu za nastup u Zemunu. Meč 24. kola KLS između Mladosti i Spartaka igra se u ponedeljak, 3. aprila, u 18 časova, a obezbeđen je i TV prenos na Arenasport 1.

Trenutni poredak izgleda ovako: 1. Vršac (19/4 - 42 boda), 2. Dinamik (18/5 - 41 bod), Borac (17/6 - 40), Spartak (14/9 - 40 bodova), pa slede Mladost, Dunav i Tamiš sa po 36 bodova, odnosno 13 pobeda i 10 poraza. Dve ekipe sa dna tabele su Konstantin i Smederevo (2/21).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3090

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.