Komentara: 0
Pregleda: 3667

Košarkaši Spartaka u nedelju dočekuju Tamiš

03.03.2017. u 13:19h
Izvor: Subotica.com
U meču 19. kola Prve lige Srbije (KLS) Spartak će u nedelju dočekati Tamiš iz Pančeva. Posle neočekivano lošeg izdanja u Vršcu "golubovi" će pokušati da pruže bolju partiju pred svojom publikom.
Košarkaši Spartaka u nedelju dočekuju Tamiš

Sve misli su usmerene prema obezbeđivanju učešća u Superligi i to garantuje ova četvrta pozicija koju Spartak trenutno drži, ali više ekipa preti da u preostalih osam kola pokvari Spartakove planove pa je svaki naredni meč, pogotovo protiv ekipa koje prete da preteknu Subotičane, od izuzetnog značaja.

Uoči duela 19. kola u kojem Spartak dočekuje pančevački Tamiš (nedelja, 19 časova), o utakmici su govorili prvotimac Nikola Hristov i šef struke Dušan Alimpijević.

- U naredna tri kola igramo protiv najozbiljnih konkurenata za Superligu, koja je i naš ovosezonski cilj. Na nama je da pokažemo da zaslužujemo da je igramo, ali mnogo boljom igrom nego što je to bilo u prethodnoj utakmici. Tamiš je selektiran tako da bude u samom vrhu lige, ali pred našom publikom niko drugi ne bi smeo da se pita, tako da mislim da ako ponovimo energiju iz meča protiv Metalca naša pobeda ne bi smela da dođe u pitanje. - zaključio je Hristov

Šef struke Spartaka u kritičkom osvrtu konstatovao je da iako se nalaze u odličnoj prilici za Superligu, u poslednje vreme njegova ekipa ne pokazuje dovoljno želje i motiva. Po njegovim rečima igrači su itetako svesni da nemaju pravo na kiks. Ohrabrujuća okolnost je što ovaj naredni duel dočekuju pred svojom publikom, a u tim okolnostima po pravilu pružaju bolje partije.

- Do kraja lige ostalo je da se odigra još osam kola, ne očekujemo nijednu laku utakmicu i sve su nam bitne. Za mene su dve stvari vrlo zabrinjavajuće, to su problemi sa zdravstvenim bilansom i sastavljanjem ekipe, a drugi motivacija igrača. - rekao je Alimpijević - Taman kada su nam se ove nedelje vratili Tresač i Jovišić, sinoć je Jelenić povredio prst i još uvek ne znamo koliko je ozbiljno. Ono što me više brine je što u poslednje vreme pružamo izuzetno slabe, energetski niske partije i kada bi me neko pitao posle priprema između mečeva zbog čega je takva situacija, ne bih mogao ni otprilike da odgonetnem zašto u poslednje pružamo ovako loše partije. Poslednja u nizu je meč u Vršcu, pred koji smo jako dobro radili, održali odlične, muške treninge a onda dođe utakmica i mi primimo 100 poena. Na tom meču bili smo bze Tresača i Jovišića, ali nismo smeli da dozvolimo tako bledu partiju. I posle Vršca smo imali odlične treninge ui prirpemu, ali postavlja se pitanje šta možemo da očekujemo u nedelju protiv Tamiša. To je pitanje za mene, da se utvrdi zašto padamo na mečevima kada se vrlo dobro pripremamo za njih.

Iz KK "Spartak" pozvali su sve ljubitelje košarke da dođu u nedelju u Halu sportova i pruže neophodnu podršku "golubovima" u cilju ostvarivanja važne pobede u seriji teških i izuzetno bitnih mečeva. Ulaz je kao i tokom čitave sezone - besplatan.

U dosadašnjem delu sezone Spartak je zabeležio 11 pobeda i 7 poraza, matematički mu treba još 5 pobeda za sigurnu 4. poziciju, ali do Superlige je dugačak put i neophodna je puna koncentacija u narednih mesec i po dana, kako ekipa ne bi prokockala sve dobro urađeno ove sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3667

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.