Komentara: 1
Pregleda: 3298
Foto

Košarkaši Spartaka savladali Tamiš (74:60)

05.03.2017. u 23:02h
Izvor: Subotica.com
"Golubovi" su u jednoj čvrstoj i borbenoj utakmici savladali Tamiš i uz poraz Dunava napravili veliki korak ka plasmanu u Superligu. Naredne subote Subotičani igraju meč sezone koji bi mogao da donese rasplet u gornjem delu KLS.
Košarkaši Spartaka savladali Tamiš (74:60)

Utakmica je praktično rešena u poslednjoj četvrtini zahvaljujući izvanrednom šutu ali i granitnoj odbrani domaćih košarkaša, koji su u drugom poluvremenu primili svega 27 poena.

Prva četvrtina bila je prilično izjednačena, obe ekipe su se smenjivale u vođstvu. Iako su obe ekipe šutirale solidnih 45% iz igre, na kraju prvog perioda igre stajalo je 15:16 u korist Pančevaca.

Ista igra preslikala se i na početak drugog perioda igre. Na isteku 14. minuta gosti košem Vitkovića odlaze na 21:24, da bi potom usledila serija Spartaka 10:2 za prvo osetnije vođstvo 31:26. Do odlaska na odmor, Prlja je pogađao za plave golubove, a sa druge strane omaleni Veličković solo prodorom i košem u poslednjoj sekundi stavilja tačku na prvo poluvreme 37:33.

Dobar šut Spartaka odrazio se i na početak drugog poluvremena. Ljubenković sa svoja četiri poena i trojkom Matića, domaći košarkaši vrlo brzo stiču +9 44:35, i vrlo rano „teraju“ gostujućeg trenera Jovičića na minut odmora. Iako je Spartak nakon time outa stekao dvocifrenu prednost, gosti su u laganom ritmu istopili vođstvo Subotičana do kraja treće četvrtine koja je završena rezultatom 52:47.

Poslednju deonicu otvara sjajni Prlja sa svojih pet vezanih poena, kojima vraća Spartak na dvocifrenu prednost 57:47. Gosti su pokušavali da pronađu brz odgovor, ali je Matić sa dve vezane trojke uveo svoj tim u poslednjih pet minuta sa pristojnom razlikom 65:56. Trojka Hristova i poeni Prlje i Miščevića rešavaju pitanje pobednika za novu i veoma bitnu pobedu.

Spartak - Tamiš 74:60 (15:16, 22:17, 15:14, 22:13)

Predrag Prlja je sa 15 poena, 5 skokova i 7 ukradenih lopti  vodio je svoj tim ka pobedi u ovom susretu, a ogromnu pomoć imao je u Hristovu koji je takođe postigao 15 poena, Ljubenković je dodao 13, koliko i Matić (4/5 za 3 poena). Kod gostiju istakao se Igor Kesar sa 14 poena , a pored njega jedini dvocifreni igrač bio je Vitković sa 11 poena.

Naredna utakmica košarkaša Spartaka je ujedno i najbitnija. Plavi golubovi narednog vikenda putuju u Stare Banovce na noge direktnom konkurentu za Superligu ekipi Dunava, koja uz Mladost Admiral iz Zemuna  „diše za vratom“ četi trenera Alimpijevića na prvenstvenoj tabeli. Nakon kompletnog 19. kola, prvenstveni karavan predvode Vršac i Dinamik sa 15 pobeda uz 4 poraza, Borac je treći sa 14/5, Spartak četvrti sa 12/7, a potom slede spomenuti Dunav i Mladost Admiral sa skorom 11/8.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3298

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.