Komentara: 3
Pregleda: 3276

Košarkaši Spartaka savladali Vojvodinu u Novom Sadu (70:80)

06.03.2016. u 09:53h
Izvor: Subotica.com
U meču 22. kola Prve lige Srbije košarkaši Spartaka savladali su u subotu na gostovanju Vojvodinu i time osvojili važne bodove u borbi za opstanak u ovom rangu takmičenja. U narednom kolu Spartak u sredu dočekuje Slogu.
Košarkaši Spartaka savladali Vojvodinu u Novom Sadu (70:80)

Pored nekolicine raspoloženih Spartakovih košgetera razliku između ove dve ekipe napravila je igra pod košem, odnosno skokovi i veća agresivnost u borbi za loptu. Subotičani su vodili od prvog minuta i tu prednost uspeli su da sačuvaju, iako se Novosađani nisu predavali do samog kraja.

Susret je otvorio Jančikin sa uspešnim šutom za tri poena, domaći su u 7' minutu imali prednost od 8:6, ali to im je ujedno bilo prvo i poslednje vođstvo koje su imali na jučerašnjem meču. Iz četvrtine u četvrtinu Spartak je održavao kontinuitet u igri, nije bilo padova koji su bili svojstveni u nekim ranijim mečevima, štaviše mnogo je više bilo rezonskih poteza i racionalnije se trošio šut što je i donelo željeni rezultat.

Vojvodina Srbijagas - Spartak 70:80 (18:21, 18:18, 17:18, 17:23)

U ekipi Spartaka najveći košgeterski učinak imao je nova akvizicija Svetozar Popović sa 19 poena (8sk, 3as, 2bl), pratio ga je Jančikin sa 18, Drakulić je juče stao na 10 poena (7sk) , Laketa je postigao 9 (7sk), Matić 8, Jevđić 7 (5sk, 2bl), Vulić 6, dok je Nikolić postigao tri. I u ovom meču Kuntić nije upisao minute, baš kao ni Matović.

Važna pobeda na gostovanju u Novom Sadu ekipi koja u grupi direktnih konkurenata za ispadanje iz Prve lige. Već u sredu (19h) ekipa Dušana Alimpijevića dočekaće Slogu, zatim sledi gostovanje Beovuku, pa Borcu, dok će u poslednjem kolu dočekati Konstantin.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3276
Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.