Komentara: 3
Pregleda: 3713

Košarkaši Spartaka poraženi u Kraljevu od Sloge (74:72)

22.01.2017. u 11:02h
Izvor: Subotica.com
Meč 14. kola Prve lige Srbije (KLS) odigran sinoć u kraljevačkoj Hali sportova između Sloge i Spartaka završen je u korist domaće ekipe koja je u neizvesnoj završnici imala više znanja i sreće.
Košarkaši Spartaka poraženi u Kraljevu od Sloge (74:72)

Najavljivali su iz Spartaka da su spremni za gostovanje u Kraljevu, da im je to prilika da poprave utisak ostavljen nedelju dana pre na još jednom gostovanju, u Kruševcu, međutim ni protiv Sloge nije bilo kako treba, izgubljeni su bodovi koji su trebali biti na kontu Subotičana, ali što je možda još važnije, vezana su dva poraza, što svakako nije dobar ritam pred završni turnir nacionalnog Kupa koji se igra od 16-19. februara u Nišu.

"Golubovi" su put Kraljeva otišli desetkovani, u sastavu koji je jedva sastavljen, što zbog povreda što zbog nedostatka igrača koji bi kvalitetno nastupali za klub sa severa Bačke. Povređeni su bili Popović i Nikolić, sa Puljkom je raskinuta saradnja, dok je Aleksandar Andrejević pronašao novu sredinu. Nije skroz ni jasna situacija sa Ibitajom, koji je neko vreme bio povređen, ali već duže vreme ga nema u sastavu Dušana Alimpijevića.

Kako je rečeno u najavi duela protiv Sloge, klub intenzivno radi na dovođenju pojačanja, koja po rečima Alimpijevića moraju da odmah pokažu kvalitet. Posle suspendovanja Gorana Banjina nije poznato da li klub ima sportskog direktora, odnosno ko se bavi tim pitanjima u trenutcima kada je to od izuzetnog značaja.

Prva četvrtina protekla je u smenjivanju u vođstvu, u narednoj je Sloga odigrala nešto bolje i na poluvremenu je imala prednost od +6. Treću deonicu obeležio je veliki broj grešaka na obe strane i mali broj poena a s obzirom da je završena bez pobednika može se reći kao da nije ni odigrana. U poslednjem segmentu igre Spartak je počeo da liči na sebe. Bolja igra u odbrani, dobra rešenja u napadu i činilo se da bi Kraljevo ipak moglo biti osvojeno, ali kako je vreme odmicalo nestajalo je i snage da se uradi potpuni preokret i zabeleži pobeda.

Na minut do kraja meč je bio bukvalno u egalu. Pri rezultatu 66:66 domaći prave 6:0 seriju i dodatno komplikuju Subotičanima situaciju. Hristov je sa dve trojke pokušao da vrati svoj tim u meč ali je uspeo samo da ublaži zaostatak. Igrači Sloge su u triler završnici bili koncentrisaniji pri izvođenju slobodnih bacanja i ostavili Spartak bez planiranih bodova.

Bez Popovića i Nikolića sav teret se sručio na trio Ljubenković, Hristov i Andrejević koji je zajedno postigao 53 od 72 Spartakova poena. Subotičani su meč izgubili iako su po skoro svim statističkim parametrima bili bolji rival. Ispostavilo se da su meč prelomila slobodna bacanja, odnosno nešto bolji procenat domaće ekipe ali iz mnogo više pokušaja (Spartak promašio 9 bacanja). Nije pomoglo ni pet trojki Hristova, ni osam ofanzivnih skokova Jovišića.

Sloga - Spartak 74:72 (17:16, 25:20, 11:11, 21:25)

Spartak: Matić 5 (3sk, 2as), Jovišić 3 (11sk, 3as), Ljubenković 18 (2sk, 4as), Hristov 19 (3sk, 2as), Prlja 7 (2sk, 1as), Nikolić, Miščević 4 (1as), Lučić, Kuridža, Andrejević 16 (9sk)

Posle drugog vezanog poraza Subotičani su pali na poziciju broj četiri. U narednom kolu Spartak dočekuje poslednje plasiranu ekipu Prve lige - Smederevo 1953, koja je i posle 14. kola na jednoj jedinoj pobedi i to izboreno još krajem oktobra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3713

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.