Komentara: 53
Pregleda: 20227

Napadnut sportski direktor KK "Spartak", predsednica kluba negira

25.11.2016. u 14:43h > 17:46
Izvor: Subotica.com
Iako klub na terenu beleži odlične rezultate u novoj sezoni, postoji određeni nemir u rukovodstvu, koji je kulminirao verbalnim i fizičkim obračunima na javnom mestu, a čemu je prethodila suspenzija sportskog direktora KK "Spartak".
Napadnut sportski direktor KK "Spartak", predsednica kluba negira

Kako saznajemo u sredu u večernjim časovima u restoranu u okviru Hale sportova došlo je do incidenta u kojem je napadnut sportski direktor Košarkaškog kluba "Spartak" Goran Banjanin. Funkcionera kluba, po njegovim rečima, posle kraće rasprave napao je muškarac, inače član Upravnog odbora MKK "Spartak". Veći sukob i teže posledice sprečili su pribrani gosti restorana.

- Preksinoć se desio nemili incident kada sam verbalno vređan od strane predsednice kluba Josipe Ivanković i Vjekoslava Ostrogonca, a zatim i fizički napadnut od strane Ostrogonca. U njihovim očima video sam samo mržnju i ludilo. S takvim ljudima za mene više nema mesta u Košarkaškom klubu "Spartak" - kratko je u pisanom saopštenju izjavio revoltirani Banjanin

Kako nam je rečeno u Policijskoj upravi Subotica policijska patrola je po pozivu izašla na lice mesta, o događaju je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i policija nastavlja dalji rad na utvrđivanju činjenica.

Povodom ovog incidenta juče smo kontaktirali predsednicu KK "Spartak" Josipu Ivanković. Na naše pitanje da prokomentariše navode, Ivankovićeva je odgovorila da će u petak održati konferenciju za medije tim povodom, a izjave sa tog susreta prenosimo u nastavku.

Napadnut sportski direktor KK "Spartak", predsednica kluba negira

Na pitanje da li je došlo do incidenta, verbalnog ali i fizičkog sukoba na relaciji Banjanin - Ivanković - Ostrogonac, predsednica KK "Spartak" negirala je navode i istakla da je "priča fabrikovana".

- Činjenica je da smo mi bili tamo, ali način na koji je on to isfabrikovao i kako je to predstavio policiji nije istina. Svi mi koji smo bili tamo prisutni dali smo izjave policiji. "Incident" je preteška reč, mislim da incidenta uopšte nije bilo, a kamoli onoga što je navedeno, mislim da je to plod mašte pojedinca. - rekla je Josipa Ivanković

U ponedeljak, 21. novembra, po rečima Ivankovićeve, Banjanin je suspendovan do daljnjeg, navodeći da je to njena odluka koju je usmeno podržala većina upravnog odbora. Banjanin je suspendovan kako kaže zbog "neizvršavanja dužnosti i grubog kršenja statuta".

- Kao predsednica kluba ja sam jedina ovlašćena da zastupam klub. Upravni odbor je obavešten o svemu i UO je taj koji mi je sugerisao kako da rešim situaciju. Nisu mi poznati razlozi zašto gospodin Banjanin želi destabilizovati klub, KK "Spartak" je postojao pre nas, a ubeđena sam i da će postojati dugo posle nas. - dodaja je predsednica MKK "Spartak"

Upravni odbor Kluba čini 15 članova. Ivankovićeva je rekla da je odluka o suspenziji Banjanina donešena na "telefonskoj sednici" UO, iako ni sama nije pobornik donošenja odluka tim putem, ali je isto tako navela da će se u roku od dve sedmice Upravni odbor sastati i onda će se razmatrati kadrovske promene, uz kako kaže dijalog i razmenu mišljenja.

- Razloge za suspenziju sportskog direktora ne bih da iznosim sada, Upravni odbor treba da zaseda, a onda, ako bude bilo potrebe izdaćemo saopštenje. - zaključila je Ivanković.

Banjanin: Krivična prijava protiv Ostrogonca

Napadnut sportski direktor KK "Spartak", predsednica kluba negira

Arhiva 2015

Nakon što smo saslušali šta zvanično kažu u KK "Spartak", kontaktirali smo Banjanina koji nam je još jednom potvrdio navode iz pisanog saopštenja i izneo još neke pojedinosti.

- Iznenađen sam suspenzijom i informacijom koju sam dobio na Viber u ponedeljak, nakon jednog događaja, gde sam ja u kafiću sa Ostrogoncem imao raspravu o košarci, nakon čega je dotični pozvao Josipu Ivanković i rekao "on više nije sportski direktor!". Da li je on bio uvređen mojim stavom i razmišljanima o košarci, neću da ulazim u to, međutim to nije način da se donose odluke u klubu. Pre par dana uverio sam se da poslednjih godinu dana Upravni odbor i svi mi u klubu služimo kao dekor pomenutom dvojcu, koji donose odluke samovoljno, bez konsultovanja sa Upravnim odborom, a tako je bilo i ovaj put  - rekao je Goran Banjanin, suspendovani sportski direktor

Po rečima Banjanina incidentu u kojem je bilo i potezanja noževa, prethodilo je verbalno vređanje. On je takođe rekao da, što se njega tiče suspenzija počinje kada to potvrdi Upravni odbor.

- Incident koji sam pomenuo desio se u sredu u restoranu u Hali sportova, kada se Vjekoslav Ostrogonac sa još jednom osobom zatrčao prema meni i u prolazu podigao nož u nameri da me istim napadne. Petnaestak minuta pre, njih dvoje (Ostrogonac i Ivanković) su mi se obraćali najružnijim rečima i pretili policijom. - dodao je Banjanin i potvrdio da je protiv Ostrogonca danas podneo krivičnu prijavu zbog fizičkog napada i uvreda.

Napadnut sportski direktor KK "Spartak", predsednica kluba negira

Arhiva 2015

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 20227
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

josipa ivanković

goran banjanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.