Komentara: 1
Pregleda: 2026

Košarkaši Spartaka bez kalkulacija protiv OKK Beograda

06.04.2017. u 15:41h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka u petak od 18 časova imaju prvu meč loptu za potvrdu četvrte pozicije koja vodi u Superligu, na duele sa Crvenom zvezdom, Partizanom, FMP-om... Subotičani bez kalkulacija ulaze u meč protiv OKK Beograda.
Košarkaši Spartaka bez kalkulacija protiv OKK Beograda

U pretposlednjem kolu Prve lige Srbije (KLS) Spartak gostuje OKK Beogradu i imaju novu šansu, nadamo se poslednju koja će im biti potrebna, da izbore toliko željenu, ali i apsolutno zasluženu Superligu. Ukoliko slučajno ne iskoriste tu šansu, za kraj prvoligaškog takmičenja u Suboticu dolaz Napredak i svakako biće to prilika da se napuni Hala sportova, bez obzira da li se slavi ulazak u TOP8 ili će se borba voditi do poslednjeg minuta sezone.

Šef struke Spartaka u više navrata isticao je da je uprkos brojnim problemima tokom sezone njegova ekipa pokazala kvalitet i košarkaško znanje koje sa pravom treba da bude dovoljno za kvalifikovanje u Superligu. Subotičani su od  prvog kola među 4 ekipe KLS i po rečima Alimpijevića igrači su u novoj prilici da se nagrade za sasvim korektnu sezonu, za sav znoj koji su prolili da bi došli u ovu situaciju.

Kalkulacija nema, Spartak mora odigrati punom snagom i da se ništa ne prepusti slučaju - zajednički je zaključak Predraga Prlje i Dušana Alimpijevića koji su danas najavili duel u Beogradu.

Košarkaši Spartaka bez kalkulacija protiv OKK Beograda

- Do prošlog kola za četvrtu poziciju učestvovalo je pet ekipa, došli smo sada u situaciju da dva kola pred kraj jedini konkurent nam je Beovuk. Imamo dobru priliku da već u sledećem meču rešimo našu situaciju i sve ono za šta smo se borili i sve ono o čemu pričamo čitave sezone. Pokušaćemo da već u duelu protiv OKK Beograda iskoristimo priliku i da se defintiivno plasiramo u Superligu. - rekao je Alimpijević

Govoreći o narednom protivniku šef struke Spartaka istakao je da OKK Beograd u svojim redovima ima nekoliko pojedinaca koji su odlični igrači, koji bi mogli da nađu mesto u mnogim visoko rangiranim ekipama KLS.

- Poštujemo narednog protivnika, ali smatram da sam se pruža odlična šansa koju treba da iskoristimo i završimo priču oko Superlige - dodao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka bez kalkulacija protiv OKK Beograda

Za krilnog centra Spartaka nema mesta matematici. Njegova ekipa ima sve u svojim rukama i pobeda u Beogradu je nešto što svi žarko žele, a što će, veruje, i ostvariti.

- Očekuje nas treća utakmica u nešto manje od desetak dana, ali ako uđemo u Superligu očekujemo da se takav tempo nastavi. Ekipa OKK Beograda je u donjem delu tabele, ali koja poseduje određeni kvalitet i uveren sam da će dati sve od sebe da pred svojim navijačima zabeleži pobedu za kraj sezone. - istakao je Prlja i dodao da Spartak ne treba da kalkuliše nego da pruži svoju najbolju moguću partiju i sa pobedom "overi" plasman i u odličnom raspoloženju pred svojim navijačima odigra rasterećeno protiv Napretka.

Meč 25. kola KLS igra se u petak od 18 časova u hali "Šumice" u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2026

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.