Komentara: 3
Pregleda: 2292
Foto

Košarka: Spartak nastavlja sa odličnim igrama, "pao" i Tamiš (76:73)

05.11.2017. u 09:37h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka zabeležili su i četvrti trijumf u novoj sezoni. Subotičani su na svom terenu sinoć bili bolji od Tamiša (76:73) i još jednom potvrdili ogroman kvalitet, pod stručnim vođstvom trenerskog tima.
Košarka: Spartak nastavlja sa odličnim igrama, "pao" i Tamiš (76:73)

Sa novim timom, stručnim štabom i upravom Spartak je krenuo u novu sezonu. Mnogo novih lica za kratko vreme, ali dobra selekcija i stručan rad daju rezultate i oni se očekuju da iz kola u kolo budu sve bolji.

Protekla sezona je bila i više nego uspešna posle mnogo godina sa subotičkog velikana, samim time i veliki je izazov za novo rukovodstvo i novi tim, predvođen sa klupe ambicioznim i energičnim trenerom. Za sada priča ide u odličnom pravcu, uvek može bolje, ali za sada je sasvim korektno i obećava.

Košarkašii Spartak bili su odlični u prve tri četvrtine, a u četvrtoj zamalo da u finišu prokockaju ono što su mukom stvarali tokom meča. Defanzivna agresivnost, borbenost, preko potrebna energija - sve je to viđeno sinoć, ali ponovo je koncentracija u završnici mogla košta izgubljenog meča, protiv odlične ekipe Tamiša.

Košarka: Spartak nastavlja sa odličnim igrama, "pao" i Tamiš (76:73)

Nisu igrači Spartaka imali kvalitetno šutersko veče, ali timska igra i već pominjana borbenost doneli su željeni rezultat za nastavak odlične serije, iako je sezona tek u povoju i tek predstoje prvi izazovi, pogotovo u situacijama koje su van kontrole svakog tima, a to su povrede igrača, kojih će nadamo se biti što manje.

Odlično je počelo za Spartak koji je započeo meč snažno i odlučno, stvorivši u ranoj fazi meča +9 (20:11), ali kako je vreme odmicalo jasno se videlo da gosti nisu došli turistički u Suboticu i da su imali i košarkaško znanje i energiju koja je mogla da parira Spartaku. Tanasković i Nikolić dali su veliki doprinos dobroj igri u prvoj deonici, ali imali su i gosti svoje adute, svoje iskusne igrače koji nisu gubili glavu ni kada se Spartak "odlepio" na skoro dvocifrenu prednost. Serijom 11:2 Tamiš stiše do poravnanja, ali trojkom Pejića u poslednjim sekundama prve deonice Spartak odbija odzbiljan napad Pančevaca.

Košarka: Spartak nastavlja sa odličnim igrama, "pao" i Tamiš (76:73)

Drugu četvrtina ponovo je bolje počela za Spartak. Poenima Tanaskovića i Kojovića ponovo je bilo opipljivih +8, ali gosti ponovo nisu paničili, koristili su svaku priliku da se vrate u meč (34:34, 17'), a zatim i preko iskusnog, 37-godišnjeg Kneževića povedu (39:40, 19'). Tamiš je na poluvreme otišao sa dva poena prednosti.

U nastavku gosti trojkom Smiljanića odlaze na +5, ali vrlo brzo stiže reakcija domaćeg tima, nošena snažnom podrškom sa tribina. Tanaskovića vraća trojku za Spartak, a zatim tri precizna šuta Hristova iz reketa na +2 (51:49). Taj momenat ispostavilo se bio je i rezultatska prekretnica i početak lomljenja meča. U poslednju deonicu domaći tim je ušao sa prednošću od +9 (65:56).

Košarka: Spartak nastavlja sa odličnim igrama, "pao" i Tamiš (76:73)

Trojkom 17-godišnjeg Filipa Barne Spartak je otišao na +12, na najveće vođstvo na meču (68:56, 32'). Činilo se da "golubovi" silovito grabe ka novoj pobedi, publika je to sa oduševljenjem pratila, ali borbeni gosti nisu želeli da potpišu kapitulaciju, i uz pomoć Spartaka u poslednjih 45 sekundi prišli su na -4 i imali napad za uvođenje meča u totalnu rezultatsku neizvesnost, ali nepreciznost u odsudnim momentima i pored previše ofanzivnih skokova nisu uspeli da poentiraju za 3 poena i da eventualno kroz penal završnicu traže svoju šansu. Uspeo je Spartak da odbrani taj napad i privede meč kraju u svoju korist.

Spartak - Tamiš 76:73 (25:22, 17:22, 23:12, 11:17)

Hristov je imao loše šutersko veče za tri poena (1/9), dok je Nikolić iz malo pokušaja ubacio sve (3/3). Najefikasniji na meču je bio Tanasković iz ekipe Spartaka, koji je za svoj tim odigrao skoro 34 minute, postigao 23 poena i imao fantastičnih 14 skokova (6 ofanzivnih).

Trener Spartaka bio je zadovoljan pobedom nad Tamišom, ali još jednom upozorio da nema mesta euforiji, da je ovo tek početak sezone, da nema mesta opuštanju i da pravi izazovi tek predstoje.

- Pred ovu utakmicu stvorila se neka atmosfera da smo mi favoriti po osnovu položaja na tabeli, međutim gledajući sastave i trenersko iskustvo pored klupe to uopšte nije bilo tako. Upozoravao sam igrače da je Tamiš ekipa koja iskače iz šablona iz našeg ranga takmičenja, igraju košarku kakvu mi želimo da igramo - disciplinovano, čvrsto, da se zna ko šta radi, da igra tima ne zavisi od individualnog kvaliteta, nego da taj kvalitet iskoči iz neke te organizacije - rekao je Čanak - U prvom poluvremenu bili smo energetski slabi, u trećoj četvrtini održao nas je skok u napadu, u nekim bitnim trenucima Nikolić i Tanasković su ubacili te trojke, ali naš najveći problem je što nemamo unutrašnju igru, naš prvi centar Laketa je povređen, biće van takmičarskog pogona bar još dve nedelje, snalazimo se nekako u hodu, mnogo se oslanjamo na šut spolja, koji nas je i držao u ova 2-3 kola.

Košarka: Spartak nastavlja sa odličnim igrama, "pao" i Tamiš (76:73)

Nakon analize nastupa svog tima, u kojoj je akcenat dao na to da njegovi najiskusniji igrači nisu odigrali na nivou, trener KK "Tamiš", Rajko Mirković, pohvalio je dobar rad u Spartaku, a posebno trenera Čanka, dodavši "da se seća svoje prve trenerske godine kada Čanak bio njegov igrač, a da je upravo Čanak bio pravi primer profesionalca i neko na koga su se svi mogli ugledati, te da veruje da je takav slučaj i u njegovoj trenerskoj karijeri". Čanak se zahvalio na lepim rečima, uzvrativši starijem kolegi sa uvaženim poštovanjem.

Naredni protivnik je Beovuk 72, kojem "golubovi" gostuju u subotu, u neobičnom terminu za prvoligaške susrete, od 14,30 časova.

Košarka: Spartak nastavlja sa odličnim igrama, "pao" i Tamiš (76:73)

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš Košarka: Spartak - Tamiš
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2292
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.