Komentara: 6
Pregleda: 3300
Foto

Košarka: Spartak započeo sezonu pobedom na Vršcem

07.10.2018. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
Iako je ABA2-ligaš Vršac važio za blagog favorita u Subotici Spartak je pozitivno iznenadio i već na startu sezone najavio da ima odlično pripremljen, borben i perspektivan tim. Subotičani su vodili od 11. minuta susreta i zasluženo slavili protiv Vršca rezultatom 72:68.
Košarka: Spartak započeo sezonu pobedom na Vršcem

Ekipa iz Vršca, svojevremeno pod spozorskim imenom "Hemofarm", takmiči se od 2003. godine u Prvoj ligi Srbije (svojevremeno i Crne Gore) i važi za dobro organizovan klub koji se skoro dve decenije takmiči sa najboljim klubovima. Drugu sezonu igra ABA2 ligu, te je i ove godine tim prilično respektabilan.

Sa druge strane u Spartaku se i ove sezone desilo dosta promena, promenjeno je više od pola tima, novi stručni štab, dok aktuelna uprava svoj mandat nastavlja u drugoj sezoni. Prethodnu sezonu obeležile su brojne povrede i "kratka klupa", sve to se odrazilo na prilično lošu sezonu, pogotovo u drugom delu. Od pre dva meseca Spartak je preuzeo Slobodan Ljubotina sa svojim saradnicima i za vrlo kratko vreme naziru se prvi rezultati koji ulivaju nadu u bolje dane za subotičkog prvoligaša.

Košarka: Spartak započeo sezonu pobedom na Vršcem

Košarka: Spartak započeo sezonu pobedom na Vršcem

Tokom priprema kroz prvi tim je prošao veći broj igrača, dosta dece iz Subotice, ali da bi Spartak bio konkurentan moralo se odgovoriti sa igračkim kadrom kojeg u ovom trenutku, po proceni stručnog štaba, nema u dovoljnoj meri u našem gradu, bez obzira na odličnu saradnju sa OKK Spartakom.

Prvi meč u sezoni Spartak je dočekao sa dva igrača koji su tek nepunih desetak dana sa ekipom (Makumanja i Igrutinović) i na njih šef struke sinoć nije mogao ozbiljnije da računa, ali da Spartak odigra dobar meč i može se reći iznenadi favorizovani Vršac potrudili su se igrači koji su bili spremni za ovaj meč, pre svih Čampara koji je na ovom meču ubacio 31 poen, ali upisao i 17 skokova (četiri u napadu), zatim amerikanac Vilijams koji je zabeležio svojih prvih 14 poena za Spartak, a posebno je bio odlučan i precizan u poslednoj deonici susreta. Ne treba svakako zaboraviti ni mlade snage kao što su Barna, Kojić, Petrov, Aleksa Kuridža, čiji se učinak možda i ne vidi u statistici...

Košarka: Spartak započeo sezonu pobedom na Vršcem

Rezultatska neizvesnost je bila tokom čitavog meča, nije Spartak tek tako savladao Vršac, ali preuzeo je rezultat u 11. minutu i od tada ga nije ispuštao, bez obzira na ozbiljne nalete gostiju.

Ekipa Slobodana Ljubotine, nošena snažnom podrškom sa tribina oko tri stotine gledalaca, igrala je poletno, sa kratkim periodima "gubljena", ali ipak sa dovoljno pribranosti i koncentracije da sačuvaju tu blagu prednost. Svakako treba istaći veliku požrtvovanost, borbenost i agilnost svih koji su dobili priliku da izađu na parket.

Košarka: Spartak započeo sezonu pobedom na Vršcem

Košarka: Spartak započeo sezonu pobedom na Vršcem

Spartak je na kraju pobedio sa 72:68 (18-19, 20-16, 16-14, 18-19), na zadovoljstvo oko tri stotine ljubitelja košarke koji su gotovo šest meseci čekali da ponovo gledaju KLS duele u subotičkoj Hali sportova.

Ljubotina: Dobro je, može i bolje!

Po završetku susreta sa Vršcem šef struke, Slobodan Ljubotina, bio je zadovoljan pobedom svojih izabranika, ali je istovremeno ukazao na neke slabosti na kojima njegov tim treba da proradi da bi se igra podigla na još viši nivo.

- Otvorili smo dobro prvu četvrtinu, za pet minuta primili smo samo 5 poena onda nam se desio neshvatljiv pad, tako nešto nam se dešavalo i na prijateljskim utakmicama, pa smo tako u drugih pet minuta primili čak 14 poena. To je ono na čemu moramo da radimo. Kontrolisali smo skok, tu sam generalno zadovoljan, međutim dozvolili smo protivniku 12 ofanzivnih skokova i to je još nešto što moramo da učinimo boljim. Ne mogu takođe da pređem preko velikog broja izgubljenih lopti, bez obzira što imamo vrlo mladu ekipu, imali smo ih večeras 20, a to je previše. - rekao je Ljubotina, a potom se i zahvalio publici na lepoj podršci protiv Vršca

U narednom kolu Spartak gostuje Mladosti u Zemunu, a zatim ponovo dočekuje još jednog ABA2-ligaša, Borac iz Čačka. Prema rečima Ljubotine ekipa iz Zemuna je mlada, kvalitetna i željna dokazivanja, pa meč u predgrađu Beograda očekuje da bude težak, kao i sa Vršcem, ali veruje da njegov tim može do nove pobede.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Vršac Košarka: Spartak - Vršac Košarka: Spartak - Vršac Košarka: Spartak - Vršac Košarka: Spartak - Vršac Košarka: Spartak - Vršac Košarka: Spartak - Vršac Košarka: Spartak - Vršac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3300

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.