Komentara: 1
Pregleda: 3066

Košarka: Spartak večeras u utakmici sezone dočekuje Zlatibor

08.03.2019. u 09:15h
Izvor: Subotica.com
Košarkaška liga ušla je u pretposlednje kolo, manje-više se zna ko će u Superligu, a za opstanak u ovog rangu bije se velika bitka. Nažalost i subotički prvoligaš je jedan od aktera te borbe. Večeras u 18 časova igra možda i presudan meč sezone.
Košarka: Spartak večeras u utakmici sezone dočekuje Zlatibor

Spartak iza sebe ima sezonu za zaborav, tri trenera su pokušala da izvuku maksimum iz ove ekipe koja se menjala praktično iz meseca u mesec , u naredna dva kola videćemo da li je to bilo dovoljno da se ostane u prvoligaškom rangu.

Sledeći duel, ujedno i poslednji u ovoj sezoni pred svojom publikom, igrači Spartaka imaće protiv Zlatibora, ekipe koja je obezbedila svoje mesto u prvih 8 ekipa koje zajedno sa 4 ABA-ligaša formiraju Superligu. Mnogo napetije je u donjem delu, dve ekipe koje napuštaju KLS trenutno su sigurni Beovuk, a da se u tom društvu ne nađu bore se Vršac i Spartak. U ovoj postavci Vrščani su u prednosti za jedan bod, međutim...

Ekipu Vršca, kao i Spartak očekuju još dva kola, dok Banaćani imaju da odigraju još jedan susret, zaostali meč 19. kola protiv OKK Beograda. Spartak će dočekati Zlatibor i gostovati Vojvodini. Ekipa Vršca će u ova dva završna kola ugostiti SLobodu iz Užica, a zatim gostovati u Čajetini Zlatiboru.

Postoji matematika, razne kombinacije sa kojima Spartak može da preživi ovu triler završnicu, ali prilično je izvesno da sudbinu drži u svojim rukama. Svi koji žele da Spartak zadrži prvoligaški status osim za Spartak navijaće i za protivnike Vršca.

Jasna je dobitna i jedina ispravna matematika - Subotičani ne smeju da kalkulišu i nadaju se povoljnom raspletu u mečevima na koji nemaju uticaj već da zapnu svom snagom i savladaju taj Zlatibor, a onda i potvrde sezonu u Novom Sadu.

Novopridošli igrač ekipe sa severa Bačke, Ivan Mišković, našalio se i pozvao publiku da dođe u velikom broju, da ili pozdravi igrače u poslednjem meču sezone, ili da isprati ekipu u Drugu ligu.

- Moramo da damo sve od sebe da pobedimo u naredne dve utakmice, ostalo više nije u našim rukama. Vršac mora da izgubi sve tri utakmice, a mi da dobijemo do kraja - kaže Mišković

Po rečima Andrije Šarenca, prvotimca Spartaka, u poslednjih mesec dana u igri Spartaka desile su se neke pozitivne promene, došli su neki novi igrači, prilagodili su se na sistem novog trenera i ističe da sada pred kraj liče na ekipu.

- Dobra okolnost po nas je da je Zlatibor već u Superligi, igraju dobro ali mi moramo da pobedimo i da zadržimo nadu dok god je ima. - dodaje Šarenac

Meč 25. kola u Subotici igra se u petak od 18 časova. Ljubitelji košarke u Subotici trebalo bi da prepoznaju važnost ovog duela i nagrade momke dobrom podrškom u večerašnjem duelu. Energija sa tribina sigurno će nositi "golubove" do željenog cilja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3066

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.