Komentara: 15
Pregleda: 5689
Video
Foto

Košarka: Posle poraza od Zlatibora Spartak se seli u niži rang

09.03.2019. u 12:16h
Izvor: Subotica.com
Tinjala je nada da subotički prvoligaš može da zadrži ovaj status, ali ona je sinoć definitivno ugašena i izvesno je da se Spartak seli u niži rang, iz kojeg je izašao pre 4 godine. Zlatibor je sinoć u Subotici bio bolji i matematički izbacio "golubove" u Drugu ligu.
Košarka: Posle poraza od Zlatibora Spartak se seli u niži rang

Iako je Zlatibor u Suboticu došao bez imperativa pobede, dok je Spartaku ovo bila poslednja šansa da uradi ono što je do njega i da se nada povoljnom raspletu u drugim mečevima, ali gosti iz Čajetine pokazali su da nisu došli bez motiva.

Do polovine prve četvrtine Spartak je imao kontrolu nad situacijom, ali sve do poslednje četvrtine gosti su preuzeli inicijativu i bežali od Spartaka, čineći ovu utakmicu neizvesnom do poslednjih dvadesetak sekundi. Na osam minuta do kraja Spartak prelazi u vođstvo, malobrojna publika je videla tračak nade da ovaj susret može da ode na vodenicu domaće ekipe, pa je i dala vetar u leđa igračima na terenu, u presudnim momentima. Ipak, iskustvo i mirnija ruka gostiju iz Čajetine donela je prevagu na njihovu stranu i mora se reći, posle svega viđenog zasluženo slavila.

Prošle sezone sudbine ispadanja Spartak se za dlaku izvukao, ali ove to nije išlo. Suviše kasno buđenje i previše oscilacija u sezoni. Kroz Spartak je prodefilovao veliki broj igrača, a pošto su za većinu bili otvoreni ugovori, isti su tražili nove sredine kada god bi im se ukazala prilika. Taktika sa mladim i neafirmisanim igračima koji su trebali da preuzmu breme prvoligaškog ranga nije urodila plodom i nažalost epilog je selidba u niži rang. Biće to dobra prilika, verujemo, da se malo poslože stvari u Košarkaškom klubu "Spartak" i da se eventualno realizuju neke promene o kojima se "šuška" već neko vreme.

Košarka: Posle poraza od Zlatibora Spartak se seli u niži rang

Ukoliko se neke stvari poklope i te promene se dese, verujemo da će žive košarkaške legende ovog kluba i dokazani stručnjaci kojima je Spartak u srcu videti izazov i da će bez pritiska kroz takmičenje u Drugoj ligi pokazati da imaju znanje i veštinu da od Spartaka ponovo naprave klub za visoke domete. U tome trebaće i podršku sposobnih menadžera kluba, onih koji se neće bojati izaći u javnost i suočiti se sa činjenicama, ponuditi rešenje, boriti se da naprave rezultate, ali i biti pošteni prema svima i izaći ako ta priča izgubi smisao, odnosno rezultati izostanu. Svakako ne tek kad je brod već pod vodom.

Za kraj izveštaja sa ličnim komentarom konstatovaćemo da je Spartak poražen od Zlatibora 86-94 (18-27, 26-21, 15-20, 27-26). Najbolji u redovima Subotičana bio je Lučić sa 24 poena, četiri manje imao je Lobarev, uz po tri skoka i asistencije, doke je Barna postigao 12 poena, skočio 7 puta i dva puta asistirao. Bakumanja nije igrao zbog povrede, kao ni Petrov.

Košarka: Posle poraza od Zlatibora Spartak se seli u niži rang

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 5689

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.