Komentara: 3
Pregleda: 1482

Košarka: Spartak siguran protiv Dunava (71:78)

22.02.2018. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka zabeležili su novu pobedu, ovaj put na gostovanju u Starim Banovcima. Dve dobre četvrtine bile su dovoljne da "golubovi" osvoje nove bodove. U nedelju u Suboticu dolazi Mladost iz Zemuna.
Košarka: Spartak siguran protiv Dunava (71:78)

U 19. kolu Košarkaške lige Srbije Spartak je na gostovanju zabeležio važnu pobedu protiv odličnog i motivisanog Dunava. U dosadašnja četiri susreta ova dva kluba Subotičani imaju maksimalan učinak. Pamti se prošlogodišnji meč u kojem je Spartak praktično preko Dunava osigurao Superligu.

Bolje otvaranje meča imali su domaći igrači, Spartak nije uspeo da adekavtno odgovori. Tek u drugoj četvrtini Subotičani uspostavljaju kontrolu meča, postepeno sustižu, a zatim i preokreću rezultat u svoju koristit, održavaju prenost veći deo treće četvrtine, ali u poslednjih 5 minuta Dunav nagoveštava svoj povratak, koristi prazan hod u igri Spartaka i vraća prednost na svoju stranu. U poslednju četvrtinu Spartak je ušao sa zaostatkom od 5 poena (59:54), činilo se da "golubovi" gube ritam, ali posle "ošamućenih" uvodnih par minuta poslednje deonice Spartak se trgnuo, dodao gas i postepeno gradio prednost za konačni trijumf.

Košarka: Spartak siguran protiv Dunava (71:78)

Foto: FB stranica KK "Dunav" Stari Banovci

Za ekipu Spartaka debitovao je novi košarkaš Spartaka, Vuk Karadžić, koji je na svom debiju za 24 minuta ubacio 8 poena, dva skoka i asistenciju. Ponajbolji igrač Subotičana, Tanasković, igrao je samo dva minuta, ali njegovo odsustvo su zamenili drugi igrači, među koima su se izdvojili Šajin i Pejić sa po 16 poena, dok je kapiten Nikolić ubacio poen manje.

Dunav - Spartak 71:78 (18:14, 17:27, 24:13, 12:24)

Dunav: Nikolić 5, Cvetković, Despotović,  Bolović 4, Mitrović 19, Zorčić 16, Vuković 7, Popović 6, Miljković 8, Klještan 6, Stanojević

Spartak: Jovanović 6, Gazibegović, Nikolić 15, Pejić 16, Lučić 5, Tanasković 2, Kojović, Sladoje 4, Gazibegović 6, Šajin 16, Barna, Vuk Karadžić 8

Posle devetnaest kola Spartak se nalazi na devetom mestu sa 28 osvojenih bodova (9 pobeda i 10 poraza), samo dva boda od četvoroplasirane ekipe koja u ovom trenutku ide u Superligu, na sedam kola do kraja KLS.

U nedelju od 18 časova Spartak će u Subotici ugostiti Mladost Admiral iz Zemuna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1482

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.