Komentara: 4
Pregleda: 2153
Video
Foto

Košarka: Spartak savladao Dunav (84:66)

28.11.2018. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Posle tri vezana poraza odlična partija pred svojim navijačima donela je Spartaku pobedu i prekid crne serije. U Hali sportova u Subotici pobeđen je "Dunav" sa ubedljivih 84:66. Sledeći protivnik je Tamiš, susret se igra u petak.
Košarka: Spartak savladao Dunav (84:66)

Odlučni da pokažu da nisu zaboravili da igraju košarku domaći igrači su od prvog minuta nametnuli svoj ritam i iz napada u napad njihova prednost je rasla, a igra je bila sve sigurnija. Iako su gosti imali nešto više skokova u napadu nego što su trebali (ekipi kojoj je skok jedan od aduta) to nije značano poremetilo igru "golubova" koji su večeras bili raspoloženi u mnogim drugim elementima, pa i skoku, na kraju krajeva.

Gosti su pokušavali, nerezonski, da uhvate priključak šutevima za tri poena ali ni taj element im nije bio od koristi. Spartak je imao puno bolji procenat realizacije šuteva, a stručni štab posebno može da bude zadovoljan malim brojem izgubljenih lopti, tek 12, deset manje od protivnika.

Košarka: Spartak savladao Dunav (84:66)

Košarka: Spartak savladao Dunav (84:66)

Kada je utakmica bila već uveliko rešena, u poslednjih 90 sekundi trener Ljubotina promenio je čitavu prvu petorku, omogućivši tako da jedni dobiju zaslužene apluze za minuli rad, ali i da se pozdrave buduće nade Spartaka.

U redovima Spartaka poenterski najučinkovitiji su ponovo bili Vilijams (22p) i Čampara (17p, 8sk), ali su ih odlično pratili Igrutinović (14p, 8sk) i Bukumanja (13p, 5sk). Kod gostiju iz Starih Banovaca po 14 poena postigli su Žigon i Nikolić.

Spartak - Dunav 84:66 (21-20, 18-16, 26-19, 19-11)

Spartak: Vilijams 22, Igrutinović 14, Bakumanja 13, Gazibegović S., Lučić 8, Urošević, Čampara 17, Petrov 2, Kojić, Gazibegović V. 4, Kuridža, Barna 4.

Dunav: Nikolić 14, Ivić 5, Žigon 14, Dragović 5, Planić, Šućov 6, Drašković 5, Vuković, Miljković, Miljenović 2, Mirović 2, Kovačević 13.

Košarka: Spartak savladao Dunav (84:66)

Šef struke Spartaka, Slobodan LJubotina, bio je zadovoljan reakcijom njegove ekipe, koja je tako pokazala da je izašla iz krize i da navijači Spartaka mogu da očekuju period boljih igara i rezultata.

U 10. kolu KLS Subotičani gostuju Tamišu u Pančevu (petak, 18 časova). Već u ponedeljak Subotica će ponovo biti domaćin prvoligaškog susreta, a ovog puta protivnik je Sloboda iz Užica.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2153

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.