Komentara: 2
Pregleda: 1996
Foto

Košarka: Spartak savladao Čačak 94 (87:76)

19.12.2021. u 10:27h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je u Hali sportova Spartak dočekao i savladao direktnog konkurenta za plasman u viši rang. U okviru 12. kola Druge lige "golubovi" su slavili rezultatom 87:76, sa pet poena više u odnosu na meč u Čačku koji su izgubili krajem oktobra. Sledi okršaj sa Pirotom.
Košarka: Spartak savladao Čačak 94 (87:76)

Više razloga za slavlje i dobro raspoloženje u KK "Spartak Office shoes" - odličan meč, priželjkivani rezultat i dobra posećenost. Odlični Čačani došlo su po još jednu pobedu na krajnji sever Srbije, ali stav domaćina da u Subotici ne smeju da se gube bodovi, pogototovo ovako važni, bio je motiv više za ispunjenje cilja u ovom kolu.

Subotičani su kontrolisali meč u najvećem delu susreta, a poslednja 3-4 minuta obeležile su očigledne sudijske greške koje su isprovocirale domaću publiku koja je srčano, svih 40 minuta, bodrila "golubove". I ta sudijska nepravda nije sputala igrače Spartaka da ostvare svoju nameru i slave. Emocije su proključale nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, ova pobeda mnogo je značila.

Košarka: Spartak savladao Čačak 94 (87:76)Košarka: Spartak savladao Čačak 94 (87:76)

U ekipi Spartaka najefikasniji je bio Jugovića sa 24 poena, Sokolović je dodao 14 poena, 8 skokova i 7 asistencija, Danilović 13 poena i 7 skokova, Dodić 12. Čačane su vodili Pilčević (26) Pantiić (13) i Ćurćić (12). Subotičani su ubacili trinaest trojki, gosti tri manje. Nekoliko trojki domaće ekipe u poslednjoj četvrtini prelomilo je meč.

Spartak Office shoes - Čačak 94 87:76
(25:18, 16:18, 26:17, 20:23)

Spartak: Jugović 24, Prlja 5, Sokolović 14, Danilović 13, Barna 10 (8sk, 8as), Stojanović 3, S. Gazibegović, Dodić 12, Dmitrović 3, Mirčić, Simjanoski, V. Gazibegović 3

Košarka: Spartak savladao Čačak 94 (87:76)Čačani su dali poena koliko Spartak na gostovanju, a Spartak je pobedio sa 5 poena više u odnosu na poraz u Čačku, tako da u nekom eventualnom "poređenju" Subotičani imaju prednost.

- Iz kola u kolo igramo sve bolje, sigurnom igrom nanizali smo četiri pobede. večeras smo igrali protiv najozbiljnije ekipe u Drugoj ligi, računajući obe grupe, ekipe koja je sastavljena od dobrih i iskusnih igrača i to je bio test da vidimo da li možemo da se takmičimo sa njima - rekao je Srećko Sekulović, strateg Spartaka. - Prezadovoljan sam, odbrana je bila fenomenalna, sve što smo se dogovorili ispoštovano je na terenu, u napadu smo videli borbenost i želju, publika nas podržala u velikom broju i hvala im na tome.

Košarka: Spartak savladao Čačak 94 (87:76)

Posle dvanaest odigranih kola Spartak je na čelu Drugoligaškog karavana (grupa B) sa istim brojem bodova kao i Pirot, kojem "golubovi" lete već u narednom kolu. To će biti još veći izazov, na gostujućem terenu pokušati neutralisati porazu u Subotici četiri poena razlike.

Sekulović je dao ekipi slobodno do četvrtka, kako bi se igrači odmorili i zalečili neke sitne povrede koje ih muče, a onda sledi priprema za poslednji meč u kalendarskoj godini, pred jednomesečnu pauzu u takmičenju.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Čačak 94 Košarka: Spartak - Čačak 94 Košarka: Spartak - Čačak 94 Košarka: Spartak - Čačak 94 Košarka: Spartak - Čačak 94 Košarka: Spartak - Čačak 94 Košarka: Spartak - Čačak 94 Košarka: Spartak - Čačak 94
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1996
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.