Komentara: 12
Pregleda: 2047

Košarka: Spartak poražen od Vojvodine na oproštaju od domaće publike (73:97)

01.04.2018. u 20:17h > 02.04.2018. u 18:17h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka oprostili su se od domaće publike, za ovu sezonu, porazom od Vojvodine. Izabranici Dragoljuba Vidačića držali su korak sa Novosađanima do poslednje četvrtine, a onda je popustila koncentracija i gosti su to znalački iskoristili, za njima izuzetno važan trijumf.
Košarka: Spartak poražen od Vojvodine na oproštaju od domaće publike (73:97)

Domaćoj ekipi meč je bio stvar prestiža i prilika da se od domaće publike oprosti pobedom, dok je Vojvodina morala da igra na trijumf kako bi Novosađani na kolo pre kraja mogli mirnije da spavaju, računajući da je Superliga obezbeđena.

Subotičani su se sasvim korektno držali u prvom poluvremenu, ali u nastavku Vojvodina je znala da sačuva stečenu prednost, koja je gravitirala od 6 do 10 poena, uz sve poklone koje je dobijala od Spartaka, i sasvim zasluženo zabeleži pobedu. Novosađani su odigrali u stilu kako su i prepoznatljivi, agresivno na loptu i spretno u tranziciji, sa puno trčanja i borbe za loptom pod obručima. Spartak je očekivao takvu Vojvodinu, ideja je bila da se uzvrati istom merom, ali nažalost "golubovi" to nisu sproveli na parketu.

Po povratku posle povrede Hristov je odigrao dve odlične partije, ali u ovom meču nije imao pravu podršku, koja se ponajviše očekivala od kapitena Nikolića koji za 20 minuta u igri nije uspeo nijednom da poentira. Zapaženu ulogu na sinoćnjem meču imao je i Kojović sa 20 poena, pretežno postignutim u drugom poluvremenu.

Spartak - Vojvodina 73:97 (16-21, 19-24, 19-20, 19-32)

Ostalo je da se odigra još jedno kolo do kraja Košarkaške lige Srbije, zatim prvih osam ekipa KLS formiraće Superligu kojoj se pridružuju Crvena zvezda, Partizan, FMP i Megaleks. 

Dvanaest ekipa biće podeljeno dve grupe. Po završetku takmičenja po grupama prve četiri ekipe iz obe grupe igraju plejof.

Spartak u poslednjem kolu očekuje gostovanje u Čačku, a onda takmičarska pauza do jeseni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 2047

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.