Komentara: 2
Pregleda: 1835

Košarka: Spartak poražen od OKK Beograda

28.01.2019. u 10:42h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka upisali su deveti poraz u nizu posle gostovanja OKK Beogradu za vikend. Subotičani su odigrali dve dobre i dve prilično loše četvrtine, što je u zbiru donelo neizbežan poraz.
Košarka: Spartak poražen od OKK Beograda

Posle Metalca i "premijere" na domaćem treneru za novog šefa struke Spartaka Slobodana Bjelice usledilo je i prvo gostovanje na vrućoj klupi "golubova". Nažalost epilog meča je bio isti, uz jedinu razliku da su Subotičani izgledali dosta prilično nego u duelu odigranom nedelju dana pre.

OKK Beograd je ekipa koja se konstantno nalazi među top tri ekipe KLS, pamti se meč u ranoj fazi takmičenja kada je Spartak prilično sigurno dobio Beograđane pred svojom publikom, ali od tada se mnogo toga promenilo, važni igraći su napustili ekipu sa severa Bačke i danas je to tim, nažalost, koji se bori za opstanak.

Domaćin je od prvog minuta nametnuo svoj ritam, posebno je bio ubedljiv u prvoj deonici, kada je odišao na +14. U nastavku Spartak se konsolidovao ali nije uspeo značajnije da utiče na dajli razvoj situacije. Jurnjava rezultata nastavaila se i u trećoj četvrtini kada su "klonferi" pobegli na +29 u već tada je bilo jasno da je poraz neminovan. Pokušavali su Subotičani da pariraju ali odlično selektovana ekipa, kombinovana od mladih poletnih i nešto starijih iskusnijih igrača kontrolisala je meč i rutinski dočekala poslednji sudijski zvižduk.

U redovima Spartaka najefikasniji je bio Šarenac sa 18 postignutih poena uz 5 skokova, jedini dvocifreni su bili još Igrutinović i Barna sa po 10 poena. Prve minute u Spartakovom dresu upisao je mladi Rus Pavel Lobarev, koji je došao u Suboticu iz Čajetine, odnosno prvoligaša Zlatibora. Bek šuter (21 godina / 191 cm) za petanestak minuta u igri postigao je 4 poena i zabeležio tri skoka.

OKK Beograd - Spartak 88:66
(31-17, 15-16, 23-15, 19-18)

OKK Beograd: Langović 13, Simeunović 14, Islamović 5, Musić 8, Miljenović 2, Veljković 27, Jovičić 4, Vujić 1, Kuzmanović 7, Maran, VIćentić 3, Grujanić 4

Spartak: Igrutinović 10, Bakumanja 8, Šarenac 18, Gaibegović S., Lučić, Urošević 2, Lobarev 4, Petrov,  Kojić 7, Gazibegović V. 2, Kuridža 5, Barna 10.

U narednom kolu Spartak dočekuje drugoplasirani Dinamik. Do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigra još 8 kola. Subotičani su pretposlednji, na poziciji koja vodi u rang niže, ali ne mnogo daleko od najbližih pratilaca koji trenutno mirnije spavaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1835
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.