Komentara: 1
Pregleda: 2754
Video
Foto

Košarka: Odlični Spartak naneo prvi poraz OKK Beogradu

04.11.2018. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka savladali su OKK Beograd u meču 5. kola KLS. Izabranici Slobodana Ljubotine većim delom meča su bili bolji rival i zasluženo slavili rezultatom 96:89.
Košarka: Odlični Spartak naneo prvi poraz OKK Beogradu

Sinoćnji meč obeležila je energična i timska igra, iako su tri igrača odskočila po učinku. Agresivna odbrana u većem delu meča i pritisak na organizaciju napada gostiju doneli su prevagu u meču u kojem je zamalo još jednom prebačeno 100 poena. Ovu ekipu Spartaka odlikuje skakački element, tako je bilo i na ovom meču. Takođe, evidentno je poboljšanje u broju izgubljenih lopti, što je svakako posledica veće koncentracije i strpljenja.

Pored Čampare koji je konstantan od početka sezone, sinoć je zabeležen nastup imao Vilijams, uz Bakumanju. Ono što se ne vidi u statistici, a mnogo je uticalo na rasplet meča, je Spartakova odbrana protiv ekipe koju odlikuje efikasnost. U redovima gostiju očekivano najveće probleme pravili su odlični bek Miljenović i 217 centimetara visoki Veljković.

Gosti su imali nešto bolje otvaranje, ali nije trebalo dugo da domaćin uzvrati, a posle i preuzme kontrolu nad utakmicom. DObra igra sa kraja prve deonice nastavljena je i drugom pa je tako Spartak zasluženo na dužu pauzu otišao sa +9.

Košarka: Odlični Spartak naneo prvi poraz OKK Beogradu

Nešto slabiju treću četvrtinu, kada su i gosti počeli da pokazuju zašto su do ovog meča imali maskimalan učinak u KLS, u potpunosti su kompenzovali u poslednjoj kada su borbenošću, agresivnom obranom i kvalitetnim rešenjima u napadu zadali odlučujući udarac "klonferima" za konačnih 96:89.

Spartak – OKK Beograd 96:89
(26-23, 28-22, 18-25, 24-19)

Spartak: Vilijams 27, Igrutinović 5, Bakumanja 18, Gazibegović S., Lučić, Urošević, Čampara 26, Petrov 6, Kojić, Gazibegović V. 2, Kuridža 2, Barna 10.

OKK Beograd: Langović 16, Islamović 15, Musić 11, Miljenović 20, Veljković 15, Jovičić 6, Cerovina 2, Saičić 4, Kuzmanović, Maran, Vićentić.

Posle 5 odigranih kola Spartak ima tri pobede i dva poraza. U anrednom kolu sledi još jedan izuzetan protivnik, lider KLS - Dinamik.

Izjave za medije posle meča:

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - OKK Beograd Košarka: Spartak - OKK Beograd Košarka: Spartak - OKK Beograd Košarka: Spartak - OKK Beograd Košarka: Spartak - OKK Beograd Košarka: Spartak - OKK Beograd Košarka: Spartak - OKK Beograd Košarka: Spartak - OKK Beograd
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2754

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.