Komentara: 12
Pregleda: 2356
Video
Foto

Košarka: Spartak poražen od Mladosti (82:88)

26.02.2018. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka poraženi su od Mladosti rezultatom 88:82, u meču 20. kola KLS. Izabranici Dragoljuba Vidačića su se veći deo drugog poluvremena trudili da sustignu ne toliko veliku prednost gostiju, pošlo im je to za rukom u samoj završnici, ali za totalni preokret nisu imali snage.
Košarka: Spartak poražen od Mladosti (82:88)

Neugodna ekipa iz Zemuna došla je sa jasnim ciljem, da osvoji Suboticu i u tome je na kraju i uspela, ali dosta i zahvaljujući lošoj odbrani Spartaka, pre svega u prvom poluvremenu. Nisu "golubovi" bili dovoljno koncentrisani, suviše su olako dozvoljavali igračima Mladosti da se dodaju i iz otvorenih pozicija i koriste svoje dobro šutersko veče.

Najviše propusta u odbrambenoj fazi domaći su imali u prvoj deonici, što su gsoti znbnalački koristili. U drugih 10 minuta taj segment je bio nešto bolji, ali je stao šut, promašivale su se neke šanse koje na ovom nivou ne bi trebale, te je propuštena šansa još u prvom poluvremenu preuzme kontrola i da Spartak mirnije odigra drugi deo.

Veći deo meča Spartak je bio priosiljen da vija zaostatak, posle 22:20 drugi put u vođstvo na meču domaći tim je imao u drugom minuta poslednje četvrtine, pri rezultatu 64:63, ali nažalost nisu uspeli da zadrže energiju i koncentraciju, pogotovo u poslednja dva minuta susreta kada su gosti svojim greškama ponudili Spartaku da ipak reši meč u svoju korist.

Košarka: Spartak poražen od Mladosti (82:88)

TANASKOVIĆ IZGUBLJEN DO KRAJA SEZONE - Nikola Tanasković, pozajmljeni igrač Partizana, koji je trebao da bude uz Spartak do kraja prvenstva, zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena završio je sezonu. Očekuje ga oporavak od barem šest meseci. Šta će biti dalje za sada se ne zna, ali nije ni isključena mogućnost da i u narednoj sezoni mladi krilni centar zaigra sa Subotičane.

Spartak je imao čak 13 skokova više, od čega 10 u fazi napada, što nažalost nije materijalizovano, dok su gosti iz Zemuna bili mirnije ruke iz reketa.

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je kapiten Nikolić sa 22 poena (5 skokova i 6 asistencija), dva manje postigao je Pejić, dok je Gazibegović ubacio 16 uz 5 skokova.

U redovima gsotiju Brkić je imao 16 poena (8 skokova), Bjelić 14.

Košarka: Spartak poražen od Mladosti (82:88)

Spartak - Mladost Admiral 82:88 (20-28, 19-18, 20-15, 23-27)

Spartak: Jovanović 8, Gazibegović S., Nikolić 22, Pejić 20, Lučić, Kojović 3, Sladoje, Gazibegović V. 16, Kuridža, Šajin 8, Barna 5, Karadžić.

Mladost: Nešović, Babović 5, Novaković, Drašković 4, Malidžan 7, Novaković A. 11, Nikolić 8, Brkić 16, Bjelić 14, Antonijević, Jeković 13, Svilar 10.

U narednom kolu Spartak očekuje gostovanje Vršcu, a ta duel je na programu u subotu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS) Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS) Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS) Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS) Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS) Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS) Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS) Košarka: Spartak - Mladost (20. kolo KLS)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 2356
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.