Komentara: 1
Pregleda: 1346

Košarka: Spartak poražen od Borca u poslednjem kolu KLS (85:55)

08.04.2018. u 15:52h
Izvor: Subotica.com
U meču u kojem je u igri glavni dobitak bio prestiž Borac je rutinski savladao Spartak sa ubedljivih 85:55 i time uskratio Subotičane za radost pred oproštaj od takmičarske sezone.
Košarka: Spartak poražen od Borca u poslednjem kolu KLS (85:55)

Još mnogo ranije bilo je izvesno da u 26. kolu KLS Spartak završava svoju sezonu, dok je to za Čačane bila još jedna stanica na putu do Superlige. Nisu se domaći mnogo mučili, Spartak nije odigrao energetski na nivou kako se očekivalo, ali svakako je do izražaja došao neosporni kvalitet Borca i uloga favoita koju cu crveno-beli iz Čačaka maksimalno opravdali.

U pravoj košarkaškoj atmosferi, pred oko 1.500 gledalaca u hali "Borac" u Čačaku, domaća ekipa je bila siguran u sva četiri perioda i zabeležila ubedljiv trijumf, dok je Spartak jako teško uspeo da parira, uzimajući u obzir da nije bilo mnogo raspoloženih igrača za poenterski segment. Previše nepreciznosti u reketu, loš šuterski dan spolja (7/28). potpuno druga slika sa druge strane, Borac koji je našao motiva da odigra vrlo čvrsto i angažovana, pa onda i nanese Spartaku težak poraz.

Košarka: Spartak poražen od Borca u poslednjem kolu KLS (85:55)

U redovima Spartaka najefikasniji je bio Hristov sa 17 poena, Nikoilć i Barna su imali po 10, dok su ostali bili daleko jednocifreni. Interesantan podatak je da je Spartak imao samo jednu asistenciju i to od igrača koji se za 20 minuta nije upisao u srelce, naspram 21 koliko su imali gosti.

Borac - Spartak 85:55 (20-14, 27-18, 19-11, 19-12)

Spartak: Jovanović (6), Hristov (17), Gazibegović S., Nikolić (10), Lučić (3), Kojović (7), Sladoje (2), Gazibegović V., Kuridža, Barna (10), Karadžić

Spartak je sezonu završio na 11. mestu sa 36 osvojenih bodova, odnosno 10 pobeda i 16 poraza.

Učesnici Superlige iz KLS su: Dinamik, Vršac, Tamiš, Metalac, Zlatibor, Vojvodina i Mladost Admiral, dok se njima priključuju ABA-ligaši Crvena zvezda, Partizan, FMP i Megaleks. Spartak očekuje takmičarska pauza do jeseni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1346

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.