Komentara: 11
Pregleda: 3390
Foto

Košarka: Spartak nemoćan protiv Metalca (66:86)

20.01.2019. u 11:39h
Izvor: Subotica.com
Još jedna slaba partija košarkaša Spartaka viđena je sinoć u duelu protiv Metalca. Iako desetkovani, praktično preko noći značajno podmlađeni, Subotičani su sinoć bili bez energije, puno se grešilo, a koncentracija je često bila na vrlo niskom nivou. Metalac je slavio ubedljivo, a na Spartaku ostaje da pokuša da značajno promeni pristup jer u suprotnom sleduje Druga liga.
Košarka: Spartak nemoćan protiv Metalca (66:86)

Neuspešan debi Slobodana Bjelice, mladog stručnjaka na vrućoj klupi Spartaka. Posle par dana u Subotici novi strateg pokušao je da trgne ekipu i da pokuša da je vrati na pobednički put, uzlaznu putanju, što dalje od provalije prema kojoj već duže vreme klize.

Nažalost, ekipa je sinoć protiv Metalca igrala bez energije, brzopleto, nedostajalo je iskustvo i stabilnost u organizaciji napada. Previše grešaka, "prodatih" lopti, nije bilo više prepoznatljive skočnosti i dozirane agresivnosti. Mlada ekipa Spartaka nije uspela da se nosi sa organizovanijom i energičnijom ekipom iz Valjeva pa je ovaj meč iz minuta u minut pokazivao sve slabosti Subotičana, bez obzira što je postojalo izvesno htenje, u talasima.

Gosti su od samog starta jasno stavili do znanja da žele pobedu u Subotici i te svoje ambicije iskazivali su čitavim tokom meča. Spartak nije uspevao da nađe bolje rešenje, previše tehničkih pogrešaka, brzanja u napadu, meka odbrana. Jednostavno ekipa je bila bez energije i koncentracije, to se videlo već u prvih deset minuta.

Košarka: Spartak nemoćan protiv Metalca (66:86)

Spartak je gubio na kraju prve deonice sa četiri poena, rezultat i nije bio toliko loš koliko se grešilo. Na sreću Spartaka i gosti su imali svoje periode loših minuta, međutim u domaćem sastavu to nije imao ko da iskoristi. Serijom 16-1 Metalac lomi meč i na dužu pauzu odlazi sa velikih +15 (34:49). Pedeset primljenih poena za 20 minuta dovoljno govori o kvalitetu Spartakove odbrane, uz napomenu da su i gosti dosta grešili.

Već u trećoj doenici kada je Metalac otišao na +23 bilo je jasno da će sa ovim pristupom i energijom Subotičani teško i do neizvesne završnice. Gosti su rutinski odigrali i poslednju deonicu, a domaćin je završio u ritmu u kojem je igrao i većim delom ovog susreta.

Košarka: Spartak nemoćan protiv Metalca (66:86)

U svom prvom meču u dresu Spartaka Andrija Šarenac je u bledoj partiji svog tima ostavio i najbolji utisak, postigavši 22 poena, uz 3 asistencije. Iza njega je bio Bakumanja sa 14 poena, pet osvojenih lopti i 10 skokova, dok je Barna podbacio u košgeterskom smislu, ali je po devet puta skočio i asistirao. Kod gostiju Anđušić je postigao 28 poena, Nerandžić 18, a Kaplanović i Đukanović po 12.

Da podsetimo, u ekipi više nema Čampare, Vilijamsa i Lučića, a Igrutinović je povređen. Kapiten Miloš Nikolić bio je na klupi sinoć, ali se nije skidao, ali po prognozama lekara male su šanse da ove sezone zaigra.

Spartak – Metalac 66:86 (20:24, 14:25, 15:19, 17:18)

Spartak: Bakumanja 14, S. Gazibegović 5, Nikolić, Urošević 3, Petrov 3, Kojić, V. Gazibegović 12, Kuridža 6, Barna 1, Šarenac 22.

Metalac: Turbić, Đukanović 12, Matić, Vasić 10, Stefanović, Đuković, Nikčević, Pavlović, Kaplanović 12, Nerandžić 18, Anđušić 28, Pejović 6.

Košarka: Spartak nemoćan protiv Metalca (66:86)

Novi trener Spartaka nije imao dovoljno vremena da radi sa ekipom, ali ono čemu se nadao je da će mladi igrači, praktično veći deo prvog tima, izaći sa većom energijom i većom željom da zabeleže pobedu.

- Potajno sam se nadao da će ovaj meč izgledati drugačije, da ćemo imati neku šansu, da će se nešto pozitivno desiti, međutim od prvog do poslednjeg minuta nismo bili u prilici da ozbiljnije pripretimo ekipi Metalca. Nama je, za razliku od gostiju, nedostajalo energije. Mlada smo i poletna ekipa, znamo da nema dovoljno igrača, sve to stoji, ali ne znam kako mlada ekipa a da može da igra bez energije. Nedostajalo nam je iskustvo, to se videlo kroz promašene "zicere" - rekao je Slobodan Bjelica, strateg "golubova" - Meč je obeležio veliki broj izgubljenih lopti, mi 17, oni 19, ali mislim da smo kaznili tek možda tri puta, što je malo za bilo koju ekipu da dobijemo, a ne Metalac koji je igrao kako je igrao.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3390

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.