Komentara: 5
Pregleda: 7520
Foto

Košarka: Promena na čelu struke Spartaka, velike promene i u igračkom kadru

18.01.2019. u 13:49h
Izvor: Subotica.com
Košarkaški klub "Spartak" već duže vreme ne uspeva da prekine negativan niz u KLS, koji traje od kraja novembra, odnosno sedam mečeva bez okusa slasti pobede. Klub je reagovao promenom u stručnom štabu, ali nažalost i neki važni igrači više nisu u prvom timu.
Košarka: Promena na čelu struke Spartaka, velike promene i u igračkom kadru

Težak period je iza košarkaške ekipe Spartaka. Već duži niz mečeva u Prvoj ligi Srbije nisu uspeli da pobede i trenutno su na pretposlednjem mestu sa 4 pobede iz šesnaest mečeva. Uprava je odlučila da je pravi momenat za  "šok terapiju" pa je sporazumno raskinula ugovor sa dosadašnjim trenerom Slobodanom Ljubotinom, a na njegovo mesto postavila Slobodana Bjelicu. U stručnom štabu kao pomočni trener ostaje Marko Tikvicki.

- Kao mlad trener dobio sam šansu da vodim ekipu Spartaka i zahvaljujem se na ukazanoj prilici. Pokušaću, zajedno sa mojim pomoćnicima, da trgnem ekipu i da počnemo da nižemo bolje rezultate. - započeo je Slobodan Bjelica obraćanje - Očekuje nas 10 kola do kraja, velika borba, sledeći je Metalac, daćemo sve od sebe da pokušamo da završimo sezonu najbolje moguće.

Košarka: Promena na čelu struke Spartaka, velike promene i u igračkom kadru

Bjelica je iskoristio priliku da se zahvali Ljubotini i Vidačiću, danas košarkaškim stručnjacima a do pre desetak godina igrači iz njegove generacije, koji su mu pomogli da što što bolje upozna sadašnji tim i lakše se uklopi u ekipu. Zahvalnost je iskazao i pomoćnom treneru Marku Tikvickom, iz istih razloga.

- Trudili smo se da za ovaj kratak što bolje upoznamo trenera sa dosadašnjim sistemom, videćemo kako je to "leglo" u narednim mečevima. Mislim da smo se dobro pripremili za Metalac, ostaje nam sutra da izađemo na parket i zaigramo najbolje što možemo, u nadi da ćemo doći do rezultata koji je povoljan po nas - rekao je Tikvicki

Košarka: Promena na čelu struke Spartaka, velike promene i u igračkom kadru

Mali fond igrača i mladost dosta limitiraju mogućnosti ekipe, ali Tikvicki kaže da se u takvim okolnostima pripremaju, savetuju igrače kako da reaguju u tim nekim situacijama i  mečevima koji slede.

Osim promena u stručnom štabu došlo je i do promena u igračkom kadru pa su tako klub napustili ponajbolji pojedinici - Vilijams, Čampara i Lučić. Na listi povređenih je takođe važan šraf u igri Spartaka - Igrutinović. Jedan od novih igrača je 24-godišnji Andrija Šarenac (193cm, plej, bek šuter), koji je pre Spartaka igrao u Mađarskoj.

S obzirom da sam tek nedelju dana sa ekipom mogu da kažem da se dobro radi, upoznajemo se, uigravamo. Ekipa Spartaka je mlada, ambiciozna i u sebi ima dosta energije pa upravo taj elemenat vidim kao našu prednost pred susret sa Metalcem. Skautirali smo protivnika i svesni smo odakle preti najveća opasnost, to ćemo pokušati da zatvorimo - kratko je prokomentarisao Šarenac

Meč 17. kola Spartak - Metalac igra se u subotu od 19,30 časova, a ovo je ujedno i poziv za ljubitelje košarke u Subotici da napune tribine Hale sportova, požele dobrodošlicu i srećan početak novom treneru.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i igrača MKK "Spartak"
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 7520

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.