Komentara: 1
Pregleda: 1451

Košarka: Spartak dočekuje Vojvodinu u 12. kolu KLS

14.12.2018. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
U subotu, sa početkom od 19,30 časova, u subotičkoj Hali sportova igra se duel Spartaka i Vojvodine. "Lale" na sever Bačke dolaze posle dva vezana poraza, odnosno jedan manje u odnosu na "golubove".
Košarka: Spartak dočekuje Vojvodinu u 12. kolu KLS

Posle poraza od Slobode, u meču koji je već viđen kao dobijen, Spartak je nažalost nanizao i treći na teškom gostovanju u Čajetini, gde je Zlatibor bio bolji rezultatom 67:56. Gosti iz Novog Sada imaju jednu pobedu više, igraju promenjivo kao i Spartak, pa se u subotu očekuje tvrd i neizvesan meč, do samog kraja.

Uoči ovog duela sa svojim očekivanjima javnosti su se obratili šef struke Spartaka Slobodan Ljubotina i prvotimac Ljubomir  Čampara.

- Ekipa Vojvodine gaji atipičan način igre, očekujemo težak meč na veliki broj poena, međutim smatram da smo se dobro taktički pripremili i ukoliko ispoštujemo dogovore smatram da možemo doći do željenog rezultata, a to je pobeda. - rekao je Čampara

U ekipi i dalje nema Miloša Nikolića i Nemanje Miščevića koji se oporavljaju od povreda, dok će susret sa Vojvodinom najverovatnije propustiti i Filip Barna koji je bolestan. Subotičani su u 15 dana odigrali 5 mečeva, ali za ovaj protiv Vojvodine uspeli su da se odmore i da adekvatno pripreme.

- Dolazi nam u goste talentovana ekipa koja igra na veliki broj poena, brzo, istrčavaju kontre, koriste svaku priliku da šutnu, a istovreenu vrlo su agresivni u fazi odbrane, karakteriše ih presing, ali dobro smo ih analizirali, imali smo dosta vremena da se pripremimo i radimo na greškama iz prethodnih susreta - rekao je šef struke Spartaka

Redove subotičkog prvoligaša ovih dana je pojačao Jovan Đorđević Marinković (1993), međutim on neće biti na raspolaganju za meč sa Vojvodinom jer još nema rešene sve papire. Jovan igra na "trojki", pre dolaska u Suboticu igrao je u Slovačkoj, pre toga šest sezona za Napredak iz Kruševca, klub iz grada u kojem je i rođen.

Ljubotina je pozvao ljubitelje košarke i iskrene navijače Spartaka da budu uz tim u ovim teškim trenucima, uz obećanje da će se momci boriti za svaki poen.

- Nažalost ušli smo u seriju loših rezultata, ali na početku sezone smo rekli da nam je cilj opstanak u ligi, a daćemo sve od sebe da plasman bude što bolji - rekao je Slobodan Ljubotina - Podrška naše publike je vrlo poželjna, mnogo nam znači i nadam se da će doći u subotu da nas podrže!

Susret između Spartaka i Vojvodine igra se od 19,30 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1451
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.