Komentara: 4
Pregleda: 2393
Video
Foto

Košarka: Spartak poražen od Slobode (86:91)

04.12.2018. u 14:12h
Izvor: Subotica.com
Kad se svodi sezona računaju se pobede i porazi, a poraza u tesnim završnicama, pogotovo pred svojom publikom, subotički prvoligaš imao je i previše za ovih desetak kola. Poslednji se desio sinoć u duelu sa Slobodom.
Košarka: Spartak poražen od Slobode (86:91)

Posle nešto lošijeg otvaranja Spartak se brzo vratio u meč i preuzeo inicijativu, držao meč pod kontrolom do kraja druge četvrtine. Petnaestominutna pauza kao je da isisala energiju Subotičana i prenela je na goste iz Užica. Narednih dvadeset minuta ekipa Slobode delovala je dosta organizovanije, manje je grešila i bila preciznija u napadu.

Imao je Spartak svoje blistave momente, pogotovo u poslednjoj deonici, ali nedovoljno za potpuni povratak u meč, iako se pobednik praktično nije znao do poslednjih dvadesetak sekundi meča, kada je Spartak na -1 imao napad za pobedu, ali brzopletost Barne značajno je zakomplikovala situaciju. Gosti su brzo osvojili loptu, Spartak je morao da napravi faul i da se nada nepreciznosti gostiju, međutim faul je bio pregrub i pored slobodnih bacanja Užičani su dobili i posed, čime su rutinski priveli meč kraju.

Košarka: Spartak poražen od Slobode (86:91)

Sa dva raspoložena igrača, Barnom i Vilijamsom, koji su zajedno postigli 53 od 86 Spartakovih poena Spartak nije mogao da parira "dužoj klupi" gostiju. Čak ni standardno dobri Čampara sinoć nije imao svoje veče, učinak mu je bio dosta ispod proseka, iako je skakački bio sasvim korektan.

Spartak - Sloboda 86:91 (25-22, 25-23, 17-23, 19-23)

Spartak: Vilijams 26, Igrutinović, Bakumanja 5, Gazibegović S, Lučić, Urošević, Čampara 16, Petrov 5, Kojić, Gazibegović V. 4, Kuridža 3, Barna 27

Sloboda: Crnić 10, Kadiri 7, Simić 13, Kovačević, Trajković, Marić 16, Lovett 18, Krstić, Paunović, Čomagić 27

Na samoj konferenciji za medije bek Spartaka, Aleksa Kuridža, konstatovao je ono što su svi u Hali sinoć videli, a to je da je nedostajalo energije i koncentracije, pogotovo u drugom poluvremenu. Iako su bili pripremljeni na brze kontre Užičana nisu uspeli da ih zatvore i da time neutrališu jedno od njihovih jačih oružja.

Košarka: Spartak poražen od Slobode (86:91)

Trener Subotičana bio je vidno razočaran još jednom bledom partijom svoje ekipe, a opšti utisak je bio da je Spartak mogao i morao da dobije ovaj meč. Već danas krenuće analiza kako bi se ustanovile i otklonile greške sa ovog meča jer prvenstvo je dugo, biće još mnogo izazova i iz svakog poraza treba izvući pouku.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Sloboda Užice Košarka: Spartak - Sloboda Užice Košarka: Spartak - Sloboda Užice Košarka: Spartak - Sloboda Užice Košarka: Spartak - Sloboda Užice Košarka: Spartak - Sloboda Užice Košarka: Spartak - Sloboda Užice Košarka: Spartak - Sloboda Užice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2393
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.