Komentara: 0
Pregleda: 2108

Košarka: "Golubice" nemoćne protiv Loznice, "golubovi" upisali prvi poraz

15.10.2018. u 11:21h
Izvor: Subotica.com
Loš vikend za subotičke sportske kolektive upotpunili su košarkaši i košarkašice Spartaka koji su u svojim mečevima upisali poraze. Muška ekipa je poražena od Mladosti (87:78), a ženska od Loznice (61:83).
Košarka: "Golubice" nemoćne protiv Loznice, "golubovi" upisali prvi poraz

PRVA ČETVRTINA ODLUČILA DALJI TOK MEČA

U prilično neobičnom terminu, u nedelju od 13 časova, u Zemunu odigran je meč 2. kola KLS u kojem su se sastali Mladost i Spartak. Pobeda na domaćem terenu na otvaranju sezone Subotičanima je donela određeno dozu samopouzdanja i preko potreban optimizam, ali znalo se da neće biti lako na gsotovanju tradicionalno neugodnoj ekipi Mladosti, sa kojom je SPartaka kroz čitavu istoriju njihovih duela vrlo često bio ljute bitke. Tako je bilo i ovaj put, ali prevaga je otišla na stranu domaćina koji je iskoristio sve što mu je gost ponudio.

Loše otvaranje meča stavilo je Subotičane već posle deset minuta u podređeni položaj, u rezultatskom smislu. Drugu deonicu "golubovi" su dočekali sa zaostatkom od dvanaest poena (23-11), što je zahtevalo hitnu reakciju kako meč ne bi padao sve dalje u ambis. Lekcija iz uvodnih 10 minuta očigledno je bila naučena, momci iz Subotice su zaigrali znatno bolje, dobili naredne dve četvrtine (20-25 i 17-19), ali nažalost nisu imali snage da učine potpuni preokret i izvuku najbolje iz ovog meča. Velika borba je viđena u toj poslednjoj deonici, ali domaći su ipak uspeli da odbrane ono što su stekli u toj "crnoj fazi" Spartakove igre.

Ekipa Mladosti je na kraju pobedila sa razlikom +9, za konačnih 87:78 (23-11, 20-25, 17-19, 27-23) i to je praktično ona već puno puta pominjana prva četvrtina praznog hoda Subotičana, odnosno loše defanzivne role.

MLADE SUBOTIČANKE NISU MOGLE PROTIV ISKUSNIJIH SUPARNICA

U nedelju je odigrano preostalih pet mečeva 4. kola u Prvoj ligi za žene. Subotičanke su u prvom kolu savladale Student u NIšu, a zatim su usledela tri poraza, poslednji od Loznice na svom terenu. Gošće su bile dominantnije tokom čitavog meča i opravdale su svoj dobar plasman u ŽKLS.

Već u prvoj četvrtini Lozničanke su odišle na +7, druga deonica je završena tako što su obe ekipe ubacile po petnaest poena, ali već u nastavku Loznica je otišla na velikih +18 i praktično poslednjih 10 minuta je bila formalnost za dosta iskusnije gošće.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka rezultat na semaforu je glasio Spartak - Loznica 83:61 (22:15, 15:15, 25:14, 21:17). Zaslužena pobeda gošći a Spartak se okreće duelima sa ekipama iz donjeg dela tabele.

U sastavu Spartaka Sanja Orozović je zabeležila 20 poena (14 sk, 5 as), Slađana Radulović je postigla 16, a Anđela Zlajić 14 poena. U narednom kolu Subotičanke gostuju ekipi Radivoja Koraća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2108
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

ženska košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.