Komentara: 4
Pregleda: 4301

Košarka: Čanak sklapa tim za predstojeće izazove

12.09.2017. u 16:31h
Izvor: TV Subotica
Košarka: Čanak sklapa tim za predstojeće izazove

Vraćanje Spartaka na košarkašku mapu Srbije u prethodnoj sezoni pokazalo se kao više nego uspešan projekat. Sa Alimpijevićem a potom i Jončevskim na klupi, plavi golubovi igrali su završnicu Kupa Radivoja Koraća i Superlige Srbije, rame uz rame sa našim najboljim ekipama koje godinama vladaju košarkom na Balkanu.

Po završetku sezone krenulo se u postavljanje novih temelja i novih ciljeva za početak nove sezone. Sa odlaskom trenerskog dubla Jončevski-Vagić, ostalo je upražnjeno mesto na klupi plavih golubova, a odgovornost je preuzeo proslavljeni košarkaš Nenad Čanak koji pred sobom ima zadatak ostvarivanja što boljih rezultata i afirmisanja igrača.

Spartak će se i ove sezone takmičiti u Košarkaškoj ligi Srbije gde će zbog svoje tradicije ali i prošlogodišnjih rezultata, biti u krugu timova od koga se očekuju dobri rezultati.

Košarka: Čanak sklapa tim za predstojeće izazove

- Naravno da su ambicije vrlo visoke, možda i nerealne, ali zaista želim da dam sve od sebe, svu svoju energiju i znanje, koliko god bilo malo ili veliko da prenesem igračima. Želja mi je da usadim igračima da u nijednu utakmicu ne ulaze kao autsajederi, nego da je svaka utakmica šansa za pobedu, da je svaki trening prilika za napredak i ako to uspem da uradim da će rezultati biti zadovoljavajući. - rekao je Čanak

Uz promene na klupi, desile su se i promene u igračkom kadru. Klub su napustili dete Spartaka Predrag Prlja koji je prešao u redove Borca iz Čačka, a takođe od naredne sezone nećemo gledati ni Jelenića, Kesara, Jovišića, Feketea, Matića dok su u klubu ostali kapiten Nikolić, Laketa, Hristov, Miščević, Kuridža i Lučić. Pored pomenutih "starosedelaca", na treningu se nalazi nekolicina neafirmisanih igrača na probi, pa se do kraja meseca očekuje konačan sastav ekipe koja će u oktobru započeti novu sezonu. Trenutno su igrači u punom treningu a uigravanje je omogućeno kroz seriju pripremnih mečeva.

- Pripreme su sada faza gde već izlazimo iz stvari vezanih za kondiciju i posvećeni smo taktici i odigravanju prijateljskih utakmica. Ima još mesec dana do prve utakmice i mi u hodu radimo na pripremi igrača. - dodaje Čanak

Nova sezona u KLS-u počinje 14. oktobra, a prvi susret "plavi golubovi" igraju u Pančevu protiv ekipe Tamiša. Ove sezone uz Spartak i Tamiš nastupaju Dunav iz Starih Banovaca, Beovuk, OKK Beograd, Mladost Admiral iz Zemuna, Sloga, Radnički Kragujevac, Vojvodina, Vršac, Metalac iz Valjeva i debitant Zlatibor koji svoje mečeve igra u Kraljevim vodama, popularnom turističkom centru.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4301

Povezana vest

Povezane teme

nenad čanak

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.