Komentara: 0
Pregleda: 2900

"Korakom do zdravlja"

21.10.2013. u 17:05h
Izvor: RTV Yueco
Promotivnom šetnjom „Korakom do zdravlja“ od Gradske kuće do Hale sportova obeležen je Mesec borbe protiv raka dojke i u našem gradu. Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj skrininga pregleda za rano otkrivanje raka dojke i važnost odazivanja žena na mamografski pregled. Pored lekara, u akciji su učestvovali i članovi udruženja za borbu protiv raka iz Bačke Topole i Malog Iđoša, kao i subotički srednjoškolci.
"Korakom do zdravlja"

Iako nije osetila nikakve simptome, pre 8 godina, Erfeze Šaraš se suočila se sa bolnim saznanjem da boluje od raka dojke. Tek kad je zbog hemoterapije izgubila kosu, shvatila je ozbiljnost opake bolesti. Prvih godinu dana od operacije, kako kaže, bilo joj je najteže, a danas živi potpuno isto, kao i pre bolesti.

Za razliku od zemalja u kojima postoji duga tradicija sprovođenja skrininga za rano otkrivanje raka dojke i gde se najčešće operišu promene koje su vidljive samo mamografijom, u našoj zemlji se uglavnom tumor otkriva kada je veći od 1cm i kada ga je moguće napipati. Lekari upozoravaju da stepen izlečenja zavisi od stadijuma u kojoj se bolest otkrije.

Promotivna šetnja „Korakom do zdravlja“ imala je za cilj i da ukaže na zdrave stilove života, koji su ključ prevencije ove bolesti.

Nakon šetnje, na OU održana je tribina na temu „Prevencija raka dojke“. Tribinu je vodila dr Nada Kosić Bibić, koordinatorka za skrining u ZZJZ.

Izvor: RTV Yueco
Korakom do zdravlja Korakom do zdravlja Korakom do zdravlja Korakom do zdravlja Korakom do zdravlja Korakom do zdravlja Korakom do zdravlja Korakom do zdravlja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2900
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.