Komentara: 8
Pregleda: 4576

Kontrole eksploatacije mineralnih sirovina

24.05.2013. u 14:44h
Izvor: RTV Yueco
Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine intenzivirao je aktivnosti na kontroli eksploatacije mineralnih sirovina na teritoriji AP Vojvodine.Eksploatacija peska i uništavanje Čordaškog puta
Kontrole eksploatacije mineralnih sirovina

U poslednje vreme, utvrđeno je da značajan broj privrednih društava, preduzetnika i fizičkih lica, bez zakonom propisanih odobrenja, vrši eksploataciju mineralnih sirovina, pre svega peska i šljunka. Ovakvim radnjama prouzrokuju se izuzetno štetne posledice za poljoprivredno zemljište, životnu sredinu i privredne aktivnosti. Ove pojave posebno su uočene na teritorijama lokalnih samouprava Zrenjanina, Subotice i Pećinaca.

Pored inspekcijskog nadzora, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine uputio je zahtev i Pokrajinskom javnom pravobranilaštvu za preduzimanje pravnih radnji pred nadležnim državnim organima, u cilju naknade štete od privrednih subjekata, preduzetnika i fizičkih lica za koje je u prethodnom periodu pravosnažnom presudom utvrđena njihova odgovornost za delo nelegalne eksploatacije mineralnih sirovina.

Jedan od savesnih sugrađana skrenuo je pažnju putem pištaljke na problem koji je idirektno vezan za eksploataciju peska, a tiče se novoasfaltiranog Čordaškog puta koji je pod dodatnim opterećenjem usled čestih prolaza teretnih vozila koji prevoze ovaj materijal. Za više detalja pogledajte pištaljku: "Eksploatacija peska i uništavanje Čordaškog puta"

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine poziva sve lokalne samouprave, te inspekcije na republičkom i lokalnom nivou, a prvenstveno poljoprivredenu i inspekciju za zaštitu životne sredine, komunalnu policiju, kao i sve ostale nadležne organe, da u okviru svojih nadležnosti preduzmu adekvatne mere radi sprečavanja i sankcionisanja svih onih koji učestvuju u nezakonitim aktivnostima. Ujedno, ovaj Sekretarijat poziva i sve građane da prijave uočene nelegalne radnje na broj telefona: 021/ 487433 ili na e-mail: psemr@vojvodina.gov.rs.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4576

Povezana zviždaljka

Povezane teme

eksploatacija peska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.