Komentara: 0
Pregleda: 1581
Foto

Konjički sport: XI "Vojvođanski galop" u subotu na Gradskom hipodromu

24.05.2023. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 27. maja, Gradski hipodrom biće domaćin 11. "Vojvođanskog galopa" subotičke kvalifikacione trke za "Nacionalni galop" u Budimpešti.
Konjički sport: XI "Vojvođanski galop" u subotu na Gradskom hipodromu

Subotica će i ove godine ugostiti takmičare koji će u subotu pokušati da kroz kvalifikacione i finalne trke izbore plasman na nacionalno takmičenje.

- Takmičari stižu u petak, kada će se održati i provera zdravstvenog stanja konja od strane veterinara kao i zvaničan žreb i raspored po kategorijama takmičara. Svečano otvaranje je u subotu u 12 sati, kada će biti upaljena i vatra na kulinarskom takmičenju. Nakon svečane povorke i polaganja zakletve otpočeće trke - kaže Tivadar Bunford, direktor Vojvođanskog fonda za razvoj "Halo", koji je organizator ove manifestacije. 

Konjički sport: XI "Vojvođanski galop" u subotu na Gradskom hipodromu

Kroz 4 galopske trke i 2 galopske trke mladih jahača takmičari će se boriti za plasman na Finalnu trku 11. "Vojvođanskog galopa" odnosno Finalnu trku mladih jahača. Osim toga, održaće se i tri kasačke trke, u kategoriji grla do 200, do 1000 i do 2000 poena. 

 - U pauzama takmičarskog programa posetioci će imati priliku da uživaju u umetničkom jahanju Konjičkog kluba "Imperijal" i nastupu mažoretkinja plesnog studija "Crystal Dance". U jednoj od pauza biće proglašen i pobednik takmičenja u kuvanju, koje ove godine kao temu ima "čikoš tokanj" (mađarski gulaš), omiljeno jelo pastira prošlog veka. Po prvi put ove godine u sklopu "Vojvođanskog galopa" održaće se preponsko jahanje, u izvođenju jahačke ekipe iz Bačke Topole. Planirano je da program bude zatvoren nastupom "Operetskog pozorišta" iz Budimpešte - dodaje Bunford.

Domaćin takmičenja, predsednik Konjičkog kluba "Bačka" Miodrag Zagorac, kaže da je izuztna čast biti ponovo domaćin ovog takmičenja, jer to kazuje da su oni dobri organizatori.

Konjički sport: XI "Vojvođanski galop" u subotu na Gradskom hipodromu

 - Čast nam je što su nam ponovo ukazali poverenje, to samo znači da su zadovoljni organizacijom. Trudimo se da je svaki put sve bolje organizovano. Mi ćemo obezbediti dobre uslove za takmičenje i za same takmičare, kako bi oni mogli da ostvare što bolje rezultate. Mi smo uzeli učešće u samom programu, gde organizujemo 3 kasačke trke - kaže Zagorac. 

Tradicionalno, i ove godine će uz bogat konjički program biti organizovan vašar ručno izrađenih predmeta. 

Konjički sport: XI "Vojvođanski galop" u subotu na Gradskom hipodromu

 - Ovu manifestacija biće obogaćena i izložbom i vašarom rukotvorina. Očekujemo oko 20 izlagača, sa šarolikom i raznovrsnom ponudom kvalitetnih prozvoda, iz svih krajeva Vojvodine - keže Kornelija Mirić Namestovski

Izvor: Subotica.com
Najava 11. "Vojvođanskog galopa" Najava 11. "Vojvođanskog galopa" Najava 11. "Vojvođanskog galopa" Najava 11. "Vojvođanskog galopa" Najava 11. "Vojvođanskog galopa" Najava 11. "Vojvođanskog galopa" Najava 11. "Vojvođanskog galopa" Najava 11. "Vojvođanskog galopa"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1581
Povezane teme

hipodrom

subotički hipodrom

konjički klub bačka

tivadar bunford

konjički sport

miodrag zagorac

kornelija mirić namestovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.