• Pregleda: 1410

Konjički sport: Osmi trkački dan u nedelju na Gradskom hipodromu

Konjički sport: Osmi trkački dan u nedelju na Gradskom hipodromu

Konjički klub „Bačka” zakazao je osmi trkački dan u sezoni za nedelju, 14. oktobar, a ceo trkački dan nosi tradicionalni naziv „Trka grada Subotice”, po glavnoj trci kojom će biti obeleženo ovo okupljanje ljubitelja kasača.

– Reč je o još jednoj tradicionalnoj trci kojom se u KK „Bačka” ponosimo. Njeno glavno obeležje, pored tradicije, jeste da se trči na 3.200 metara, što je „maratonska” trka u našem sportu gde kasači najčašće nastupaju na 1.600 metara. To svakako donosi novu dozu zanimljivosti, jer su na ispitu i konji, ali i vozači koji moraju da odaberu pravu taktiku, dobro rasporede snagu, a sve na radost publike – ističe Miodrag Zagorac, predsednik Konjičkog kluba „Bačka”.

U okviru trkačkog dana biće održano osam kasačkih trka, a izdvaja se još nekoliko.

– Među trkama koje valja posebno podvući jeste „Revanš Derby”, treća trka iz grupe okršaja najboljih četvorogodih kasača domaćeg odgoja. Na žalost, neće nastupiti svi glavni konkurenti ove generacije, grla Syria AT i Cyprus AT se nalaze u Švedskoj. Očekuje se da će bitku za pobedu najpre voditi Iago d'Amore, Lejla SP i Cann Legacy V. Takođe, tu je i trka za dvogode kasače gde očekujemo veći broj grla na stazi.

Osmim okupljanjem se završava takmičarska sezona na hipodromu u Subotici, ali to ne znači da prestaju aktivnosti.

– Za sam kraj smo, kao i uvek, ostavili naše revijalne, klupske trke, a biće održane krajem oktobra ili početkom novembra, u zavisnosti od vremenskih prilika – dodaje Zagorac na kraju.

Trkački dan u nedelju počinje u 13 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.