Komentara: 1
Pregleda: 3498

Konfido okupio 500 poljoprivrednika na savetovanju

17.01.2012. u 15:59h
Izvor: RTV Yueco
Konfido okupio 500 poljoprivrednika na savetovanju

Za razliku od prosečnih prinosa kukuruza od oko 4-5 tona po hektaru, Dekalb hibridi kukuruza ostvarili su u prošloj godini i do tri puta veće prinose, rečeno je na današnjem savetovanju namenjenom poljoprivrednicima u organizaciji Konfido tima. Ovo preduzeće, sada već tradicionalno, okupilo je oko 500 poljoprivrednika iz Subotice i okoline kako bi im predstavili dosadašnje rezultate hibrida koje zastupaju, kao i to šta preporučuju za sledeću setvu. Pored izbora hibrida, poljoprivrednici su mogli da čuju preporuke po pitanju zaštite bilja, poljo mehanizacije, ali i bankarske ponude.

Zainteresovanim poljoprivrednicima iz regiona Subotice i okolnih opština, Monsanto Srbija predstavila je hibride kukuruza koje preporučuje za prolećnu setvu. Po rečima njihovih predstavnika, veoma zastupljeni hibridi Dekalb su u poslednjim kampanjama u Subotici pokazali dobre rezultate u pogledu odnosa uloženog novca, ostvarenih prinosa obzirom na sušu.

Zainteresovanim poljoprivrednicima su se predstavili i zastupnici kompanija iz sfere zaštite bilja, kao što je BASF, ali i proizvođači poljoprivredne mehanizacije. Konkretno, poljoprivrednicima su predstavljeni potencijali nemačke firme za proizvodnju poljoprivredne tehnike – mašina za setvu i obradu zemljišta “Horš”.

U restoranu KTC-a okupilo se oko 500 poljoprivrednika iz regiona koji pokriva Konfido tim. Ovo preduzeće tradicionalno organizuje predstavljanje hibrida koje zastupa, a po rečima njihovog direktora Željka Kovača, poljoprivrednicima je predstavljeno sve ono što se u praksi pokazalo kao najbolje.

Pored poljoprivrednika, savetovanju su prisustvovali i predstavnici Poljoprivrednih udruženja, kao i stručnih službi. Poljoprivrednici su iznosili i sopstvena iskustva iz prethodnih kampanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3498
Povezane teme

poljoprivrednici

poljoprivreda

konfido tim

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.