Komentara: 3
Pregleda: 1914
Foto

Konferencija „Youth Speak Forum“ na temu "izrazi svoju viziju bolje budućnosti"

11.04.2023. u 17:45h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnom inovacinom startap centru Ekonomskog fakulteta danas je održan „Youth Speak Forum“, konferencija sa temom „Voice your vision“ , namenjena studentima koji će radom u timovima imaju priliku da kreiraju svoju viziju održivog razvoja i bolje budućnosti uopšte.
Konferencija „Youth Speak Forum“ na temu "izrazi svoju viziju bolje budućnosti"

Da mlade treba podsticati da razvijaju svoje ideje i da će u tome imati podršku državnih organa poručio je na otvaranju konferencije Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

- Jedna od tema je održivi razvoj i drago mi je da se mladi aktivno uključuju i u ovu oblast.   Mladima poručujemo da uče, završe fakultet a da država stara okvire, domaće i strane investicije, kroz otvaranje firmi i podržavanje startapova,  da ostanu ovde jer su oni naše najveće bogatstvo. Ne možemo da govorimo o održivom razvoju ako nam mladi odlaze u inostranstvo. Srećom, oko sto hiljada ljudi se vratilo u protekle tri godine i ovi skupovi su prilika da im predočimo šta sve mogu da iskoriste od državnih podsticaja i ostanu ovde, staraju porodice i budu deo tih održivih ciljeva – naglasio je Ivanišević i najavio raspisivanje konkursa za podršku startapovima. – Ovo je prvi takav konkurs koji ćemo raspisivati, upravo sa ciljem da se razvijamo jer su Novi Sad i Subotica lideri u IT sektoru, ali i u turizmu.

Konferencija „Youth Speak Forum“ na temu "izrazi svoju viziju bolje budućnosti"

Na forumu je učestovalo oko 80 mladih, mahom studenata i srednjoškolaca, koji su u timovima rešavali studiju slučaja, te pokušali da nađu rešenje konkretnog problema, poput siromaštva, gladi u svetu, zagađenosti vazduha...

- Ovde smo da bi podržali mlade i osvestili kod njih šta su to ciljevi održivog razvoja. Imaju priliku da rade zajedno, da doprinesu ciljevima koji su postavljeni od strane UN, poput suzbijanja siromaštva, klimatskih promena, kvalitetnije obrazovanje…Radiće na konkretnom problemu koji može da se desi i oni će svojim idejama dati doprinos njegovom rešavanju - objasnila je Sanja Lučić, projekt menadžer konferencije.

Konferencija „Youth Speak Forum“ na temu "izrazi svoju viziju bolje budućnosti"Među učesnicima konferencije bila je i Sandra Vojnić Purčar, studentkinja Ekonomskog fakulteta i članica “AIESEC”-a, koji se i sam bavi održivim razvojem.

- Očekujem da ću naučiti više o doprinosu održivom razvoju, naročito putem studije slučaja i rada u timu. Mi mladi možemo najviše da pomognemo podizanjem svesti o značaju održivog razvoja, razgovoru o problemima u okruženju, da kao pojedinci učestvujemo u tome, da ne bežimo od stvari koje se dešavaju u svetu – smatra Sandra.

Izvor: Subotica.com
Youth Speak Forum Youth Speak Forum Youth Speak Forum Youth Speak Forum Youth Speak Forum Youth Speak Forum Youth Speak Forum Youth Speak Forum
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1914
Povezane teme

Nenad Ivanišević

aiesec

omladina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.