Komentara: 1
Pregleda: 1475

Konferencija "Bezbednost i odgovornost 2020" održaće se onlajn

26.11.2020. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Stručna konferencija o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost 2020" ove godine, zbog epidemiološke situacije, održaće se onlajn, putem "Zoom" aplikacije, 1. decembra (utorak). Konferenciju organizuje Fondacija "Tijana Jurić".
Konferencija "Bezbednost i odgovornost 2020" održaće se onlajn

Kako najavljuju organizatori izlaganja će biti fokusirana na nekoliko aktuelnih tema, o kojima će govoriti stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Među temama će se govoriti o problemu „lažnih nestanaka“, uz iskustva šta navodi decu da svojevoljno napuste kuću, Problem dece i mladih u riziku od trgovine ljudima predstaviće Ilija Đukanović, koordinator lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u Subotici.

Novu kampanju Fondacije za unapređenje sistema potrage za nestalom decom predstaviće njen osnivač, Igor Jurić, a učesnici će biti u prilici da čuju ličnu priču majke za čijim detetom se tragalo, koja je, kako objašnjavaju iz Fondacije "Tijana Jurić", jedan od jakih argumenata za hitnu potrebu uvođenja ovog mehanizma i u našoj državi.

Na konferenciji će biti i predavanje o posebnim problemima i rizicima sa kojima se suočavaju deca i mladi sa lakim intelektualnim teškoćama, zatim kako deca postaju žrtve razvoda roditelja, kao i uvek aktuelna tema o mračnim stranama interneta, ali i načinima na koje decu možemo da zaštitimo i u onlajn okruženju.

Na samom kraju učesnici konferencije biće u prilici da pogledaju kratku edukativnu predstavu ,,Nevidljivi’’, u režiji subotičkog glumca Vladimira Grbića.

Učešće na onlajn konferenciji je besplatno, uz obaveznu prijavu, do 29. novembra, na sajtu Fondacije "Tijana Jurić".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1475
Povezane teme

bezbednost dece

bezbednost građana

fondacija tijana jurić

konferencija bezbednost i odgovornost

bezbednost na internetu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.