Komentara: 34
Pregleda: 15970
Video
Foto

Koncert za medicinare i pacijente subotičke bolnice

03.09.2020. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Koncert za medicinare i pacijente subotičke bolnice

Subotički simfonijski orkestar održao je koncert u dvorištu Opšte bolnice Subotica, namenjen zdravstvenim radnicima i pacijentima. Subotički muzičari su na ovaj način iskazali poštovanje svim medicinarima koji se proteklih pola godine bore sa epidemijom virusa kovid-19.

- U ime Grada Subotice i gradonačelnika Stevana Bakića, zahvaljujem se svim lekarima, medicinskim sestrama i nemedicinskom osoblju na humanosti i požrtvovanosti koju svakodnevno iskazuju pacijentima - pozdravio je prisutne Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za oblast kulture i obrazovanja. - Mi, radnici u kulturi, želimo da se zahvalimo herojima našeg vremena, a drugačije ne znamo nego dobrom i kvalitetnom muzikom.

Koncert za medicinare i pacijente subotičke bolnice

Koncert za medicinare i pacijente subotičke bolnice

A kvalitetne muzike nije manjkalo. Subotički simfonijski orkestar sa solistima Mirnom Radulović i tenorom Ljubomirom Popovićem, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, izveo je čuvene numere iz filmova „Otpisani“, „Kum“, „Montevideo“, „Kraljevi mamba“, kao i „Devojko mala“, „I Will Survive“ ...

Koncert za medicinare i pacijente subotičke bolnice

- Umetnici su odvajkada bili poznati kao spona koja povezuje u teškim vremenima, podizali su duh vojskama pred bitke, lečili duše carevima i vraćali snagu narodu. Sposobnost sviranja i pevanja je dar od Bog i hvala što ste taj dar odlučili da poslužite nama na ovako lep način - u ime zaposlenih u subotičkoj bolnici zahvalila se Marina Rastović, šefica respiratorne ambulante. - Postoji jedna veza između muzičara i zdravstvenih radnika. Nema tog novca i tih reči koje mogu da opišu osećanja koje izazivaju vaši zvuci i naša dela humanosti. Platon je rekao da muzika daje dušu univerzumu, krila umu i život svemu, pa neka tako i vaša dela pomognu svim ljudima.

Koncert za medicinare i pacijente subotičke bolnice

Izvor: Subotica.com
Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente Koncert Simfonijskog orkestra i gostiju za medicinare i kovid pacijente
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 15970

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

miloš nikolić

simfonijski orkestar

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.