Komentara: 5
Pregleda: 5832

Koncert za Dan zaljubljenih

13.02.2012. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Koncert za Dan zaljubljenih

Dan svetog Valentina, zaštitnika ljubavi, bio je još jedan povod koncerta održanog u velikoj većnici gradske kuće koju su ispunili naši sugrađani i gosti, slušajući najpopularnije hitove zabavne muzike, neke i pomalo življeg tempa i ritma, čime je otklonjen stereotip koji često ume da prati najromantičniji dan u godini. Orkestar „Mani Mani“, sastav „Trupa“, ženski omladinski hor i brojni gosti solisti (Jellena, Dusan Svilar, Stefan Vukcevic, Mirna Radulovic...) pod dirigentskom palicom Murenji Maćaša stvorili su atmosferu koja je bila i nesvakidašnja, ali isto toliko i savršeno primerena turbulentnim vremenima u kojima živimo.

Hitovi muzičke grupe „Abba“ i najpopularnije domaće zabavne kompozicije bili su na repertoaru koncerta koji je izašao iz koloseka opšte-prihvaćenih normi i pokazali da se ljubav ne mora nužno slaviti baladama i pesmama sporog i umerenog tempa, već da se radost života i ljubavi koja ga približava savršenstvu može iskazati i kroz numere čiji je ritam življi i dinamičniji, jer je to pravi odraz života koji muzika pokušava da oslika.

dan zaljubljenih gradska kuća

Fotografije sa koncerta možete pogledati u našem albumu

Kada bi mnogi i pomislili da je romantičnost prolazna, a ljubav precenjena, atmosfera sa koncerta Dana zaljubljenih negira sve pesimiste i pokazuje i dokazuje da je upravo ovakav povod nužna potreba društvu koje danas i previše zavisi od materijalnih aspekata, a podsvesno zapostavlja emocije koje kroje i čine našu ličnost pojedinačno, ali i karakter društva i sredine, koje muzika obogaćuje i oplemenjuje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5832
Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

gradska kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.