Komentara: 1
Pregleda: 2164

Koncert Vojvođanskog mešovitog hora

04.10.2012. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
U sklopu koncertne sezone organizacije „Elekte“, sinoć je u Gradskoj kući održan koncert Vojvođanskog mešovitog hora pod dirigentskom palicom maestra Andreja Bursać. Subotičkoj publici su se predstavili sa 11 numera.
Koncert Vojvođanskog mešovitog hora

Vojvođanski mešoviti hor je horski ansambl koji unapređuje i afirmiše horsko pevanje u Vojvodini i upotpunjuje ukupan muzički i kulturni život Pokrajine.

Subotičkoj publici se predstavilo 50 članova hora, kojima je muzika profesija. Na repertoaru je bilo 11 numera. Koncert su započeli sa Mokranjcem, potom su izveli numere hrvatskih, makedonskih savremenih srpskih autora.

Hor je osnovan 2006. godine. Pored brojnih nastupa u zemlji, prošlogodišnje aktivnosti uključuju nastupe Vojvođanskog mešovitog hora u Zagrebi i Rijeci. Kako kažu članovi hora sa kojima smo razgovarali, zadovoljstvo im je predstaviti se Subotičkoj publici po četvrti put.

Izvor: RTV Yueco
Vojvođanski mešoviti hor u Subotici Vojvođanski mešoviti hor u Subotici Vojvođanski mešoviti hor u Subotici Vojvođanski mešoviti hor u Subotici Vojvođanski mešoviti hor u Subotici Vojvođanski mešoviti hor u Subotici Vojvođanski mešoviti hor u Subotici Vojvođanski mešoviti hor u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2164
Povezane teme

vojvođanski mešoviti hor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.