Komentara: 3
Pregleda: 4255

Koncert Segedinskog simfonijskog orkestra

05.06.2015. u 15:18h
Izvor: subotica.rs
Koncert Segedinskog simfonijskog orkestra biće održan 9. juna 2015. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom u 20 časova, najavljeno je na pres-konferenciji na kojoj su se medijima obratili savetnica gradonačelnika zadužena za oblast kulture Valerija Agošton Pribila, predsednik Udruženja „Electe“ Miloš Radović, potpredsednik „Electe“ Tamara Štricki Seg i Adam Radetić, operativni direktor „Electe“.
Koncert Segedinskog simfonijskog orkestra

Valerija Agošton Pribila je rekla da program koji će biti izveden u Subotici predstavlja odabrana dela Henrija Persla – „Abdelazer svita“ i odlomke vokalno-instrumentalnog dela „Stabat Mater“ kompozitora Đovanija Batista Pergolezija.

Segedinski simfonijski orkestar, dodala je, nastupiće pod dirigentskom palicom maestra Šandora Đedija, a solistkinje su Timea Zita Šomođvari – sopran i Boglarka Lacak – mecosopran.

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se nabaviti u Suvenirnici pod Gradskom kućom.

Segedinski simfonijski orkestar jedan je od najznačajnijih muzičkih institucija koji deluje u južnom regionu Republike Mađarske. Orkestar predstavlja veoma važan centar koncertnog života ne samo u Mađarskoj već i na međunarodnoj muzičkoj sceni, a takođe je i osnova za operu druge po veličini operske kuće u Mađarskoj, Segedinskog nacionalnog pozorišta. Pored obavljanja visokokvalitetnog rada u operi, izrasli su i u značajan orkestar koncertne muzike, čemu su doprineli i njihovi odlični dirigenti.

Šandor Đedi je od 1999. godine rukovodilac orkestra. Do 2008. godine bio je generalni direktor pozorišta i dirigent ansambla, a od 2008. je šef dirigent i umetnički direktor. Dirigovao je na velikom broju operskih gala koncerata i kao partner u inostranim zemljama, dok je od devedesetih godina veoma aktivan i na polju simfonijske muzike. Njegov veoma širok repertoar obuhvata dela od baroka do savremene muzike.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4255
Povezane teme

simfonijski orkestar

electe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.