Komentara: 0
Pregleda: 4339

Koncert orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković"

17.05.2016. u 12:55h
Izvor: TV Subotica
Koncert orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković"

Udruženje Electe, u okviru svoje koncertne sezone, ugostiće u nedelju, 22. maja, novosadsko Akademsko kulturno-umetničko društvo, Univerzitet „Sonja Marinković“. Subotička publika će imati priliku da čuje sjajna izvođenja orkestra harmonika koji broji preko 40 članova, pod dirigentskom palicom Gorana Penića.

U Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova, ovaj orkestar izvodiće dela Bramsa, Divjakovića, Musorgskog i Markeza. Ulaznice za Koncert orkestra harmonika, po ceni od 200 dinara, mogu se kupiti u suvenirnici Gradske kuće.

- "AKUDUNS “Sonja Marinković”, osnovan je davne 1951. godine, a svoj višedecenijski rad, dokazao je kao sastav velikih muzičkih mogućnosti i visokih umetničkih dometa, kontinuiranim nastupima na različitim festivalima u našoj zemlji i inostranstvu. Orkestar predstavlja spoj više generacija različitih profesionalnih i društvenih statusa, koji iz ljubavi i hobija sviraju u njemu. AKUDUNS “Sonja Marinković”, na svom repertoaru ima dela iz različitih epoha, kao i savremena originalna dela, koja su pisana upravo za ovaj sastav. Jedna od neuobičajenih karakteristika ovog orkestra, je to što orkestar sve kompozicije izvodi napamet, bez stalaka sa notama, te na taj način ostvaruju najbolji mogući kontakt sa dirigentom, prateći tako svaki njegov pokret i mimiku." - izjavila je Tamara Štricki Seg iz Udruženja "Electe".

Pod dirigentskom palicom Gorana Penića, pored brojnih nagrada i uspeha, Akademsko kulturno-umetničko društvo - Univerzitet „Sonja Marinković“, je 2013. godine, na 11. World Music Festivalu u Austriji, ocenjen kao najbolji orkestar od 210, koji su došli na takmičenje.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4339

Povezana vest

Povezane teme

koncert gradska kuća

electe

koncertna sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.