• Pregleda: 1542

Koncert opere i solo pesama sutra u Velikoj većnici

U organizaciji Udruženja "Electe", Gala koncert polaznika seminara Eve Batori održaće se u sredu, 12. septembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Za sve ljubitelje opere i solo pesama, ulaz je slobodan.
Koncert opere i solo pesama sutra u Velikoj većnici

Eva Batori je sopran svetskog glasa, te iz Udruženja "Electe" preporučuju koncert koji će upravo ona prirediti sa solo pevačima, od najmlađih uzrasta do već stasalih operskih pevača našeg regiona.

Na koncertu će nastupiti učenici muzičkih škola, studenti i profesori muzičkih akademija, ali i pevači opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Segedinske opere.

Eva Batori masterklas u Muzičkoj školi Subotica

U Muzičkoj školi Subotica se, od 8. do 14. septembra, održava masterklas sopranistkinje Eve Batori. Učesnici seminara su učenici srednjih škola, studenti univerziteta, mladi koncertni umetnici, kao i operski pevači.

- Osim razvijanja tehničkih mogućnosti mladih umetnika i unapređenja njihovih stilskih veština, masterklas nudi priliku da polaznici detaljno istražuju sadržaj određenog muzičkog dela, razvijaju svoja saznanja o muzičkoj literaturi i raspravljaju o različitim estetskim aspektima muzike. Masterklas takođe daje mogućnost susreta mladih operskih i solo pevača koji će ovom prilikom zasigurno proširiti svoja profesionalna poznanstva - poručuju iz Udruženja "Electe".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.