Komentara: 0
Pregleda: 2270

Koncert opere i solo pesama sutra u Velikoj većnici

11.09.2018. u 10:05h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja "Electe", Gala koncert polaznika seminara Eve Batori održaće se u sredu, 12. septembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Za sve ljubitelje opere i solo pesama, ulaz je slobodan.
Koncert opere i solo pesama sutra u Velikoj većnici

Eva Batori je sopran svetskog glasa, te iz Udruženja "Electe" preporučuju koncert koji će upravo ona prirediti sa solo pevačima, od najmlađih uzrasta do već stasalih operskih pevača našeg regiona.

Na koncertu će nastupiti učenici muzičkih škola, studenti i profesori muzičkih akademija, ali i pevači opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Segedinske opere.

Eva Batori masterklas u Muzičkoj školi Subotica

U Muzičkoj školi Subotica se, od 8. do 14. septembra, održava masterklas sopranistkinje Eve Batori. Učesnici seminara su učenici srednjih škola, studenti univerziteta, mladi koncertni umetnici, kao i operski pevači.

- Osim razvijanja tehničkih mogućnosti mladih umetnika i unapređenja njihovih stilskih veština, masterklas nudi priliku da polaznici detaljno istražuju sadržaj određenog muzičkog dela, razvijaju svoja saznanja o muzičkoj literaturi i raspravljaju o različitim estetskim aspektima muzike. Masterklas takođe daje mogućnost susreta mladih operskih i solo pevača koji će ovom prilikom zasigurno proširiti svoja profesionalna poznanstva - poručuju iz Udruženja "Electe".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2270

Povezano dešavanje

Povezane teme

koncert gradska kuća

electe subotica

gala koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.