• Pregleda: 823

Koncert kamerne muzike Ivana Jevtića i "Beogradskog tria" večeras u Velikoj većnici

Koncert kamerne muzike Ivana Jevtića, koju će pred subotičkom publikom izvoditi Beogradski trio, održava se večeras od 20 časova u Velikoj većnici, a ulaz je slobodan.
Koncert kamerne muzike Ivana Jevtića i "Beogradskog tria" večeras u Velikoj većnici

Ansambl za klasičnu muziku "Beogradski trio" nastao je 2015. godine. Čine ga profesionalni muzičari, a ujedno i studenti doktorskih akademskih izvođačkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Dušan Panajotović (violina), Marina Popović (viola), Ivan Jarić (violončelo) i Igor Dražević (klavir).

Ivan Jevtić je rođen u Beogradu, gde je studirao kompoziciju na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Stanojla Rajičića. Diplomirao je 1971. godine, a magistrirao 1973. godine. Nastavio je usavršavanje na Pariskom nacionalnom konzervatorijumu za muziku u klasi poznatog francuskog kompozitora Olivije Mesijana (Olivier Messsiaen), a nakon toga i u Beču, kod profesora Alfreda Ula na Visokoj školi za muziku (Herderova stipendija). Od 1978. godine radi kao slobodni umetnik.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Јасмина Odgovori
Изванредан концерт, музички доживљај за памћење, врхунка интерпретација, посебно младог виолинисте Панајотовића ...
Хвала, ELECTE ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.