Komentara: 1
Pregleda: 3194

Koncert inkluzivnih horova

03.03.2012. u 16:14h
Izvor: RTV Yueco
Koncert inkluzivnih horova

Hor „Ison“ Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ iz Novog Sada juče je nastupio zajedno sa inkluzivnim horovima iz Subotice. Specifičnost ovih horova je u tome što ih čine deca koja imaju invaliditet ili nemaju sluha, ali su svojim radom uspeli da dokažu da je za pevanje neophodno imati emocije.

U Velikoj većnici Gradske juče je održan koncert na kome su pored članova ISON-a nastupili i učenici škole “Ivan Goran Kovačić”, Osnovne i srednje specijalne škole “Žarko Zrenjanin”, Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica i korisnici Gerontološkog centra u Subotici.

U prepunoj sali Velike većnice prisutni su imali prilku da uživaju u koncertu inkluzivnih horova iz Subotice i Novog Sada. Niko nije ostao ravnodušan na nastupu koji je Subotičane izvelo oko 120 dece.

Deca, kao i hor Gerontološkog centra su bili veoma inspirativni i ravnopravni sa drugim članovima horovima. U subotičkim horovima mališani imaju nekoliko različitih invalidnosti i koji su različitih nacija i vera, ali pevaju kao jedno.

„Ison“ je pokazatelj prave multikulturalnosti i suživota i bez obzira na sve prepreke koje su pred njima, pokazuju da mogu da pobede i svoju invalidnost, ali i sve predrasude. Dobitnik je i UNICEF-ove nagrade.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3194
Povezane teme

koncert

velika većnica

inkluzivni hor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.